In Spanje heeft men nu appeldonuts met chocolade

In Spanje heeft men nu appeldonuts met chocolade
Beeld: Rosco Fruits

In Spanje heeft men nu appeldonuts met chocolade

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LERIDA – Een appel is gezond en chocolade is lekker. Combineer deze twee en je hebt een appeldonut, een nieuwe vorm van de al jaren bestaande normale donuts in Spanje. De appeldonut is een nieuwe creatie van Rosco Fruits uit Alcarrás in de provincie Lerida.

Het Spaanse fruitteelt- en familiebedrijf SAT Ort Bell heeft recent een opmerkelijk product voorgesteld. Het gaat om appels uit Lerida (Catalonië) van het kaliber 80-85 die worden ondergedompeld in een chocoladebad en eruit komen als drie mini-donuts omdat de appel in drieën is gesneden.

Het nieuwe, lekkere maar ook gezonde product is recent op de markt gebracht maar zal nog niet overal in de winkels te koop zijn. In Catalonië is de regionale keten Bon Preu / Esclat geïnteresseerd en liggen deze appeldonuts al in sommige supermarkten. Met een prijs van 1,99 euro per doosje met drie mini-donuts is het zeker de moeite waard om het eens te proberen.

Het innovatieve product is mogelijk nadat het bedrijf SAT Ort Bell jaren geleden een koude dehydratietechniek voor fruit ontwikkelde. Daarmee verliest het fruit nauwelijks de textuur van het verse product én blijven alle vitamines en voedingsstoffen behouden. Met deze ontwikkeling wist het bedrijf een Catalaanse prijs te winnen en besloot men verder te gaan met de ontwikkeling.

Het proces om de appeldonuts te maken is eigenlijk simpel. De eenmaal uitgedroogde appels wordt in drie stukken gesneden en daarna met een chocoladelaag omgeven en in een speciale doos gedaan. Op dit moment zijn er drie chocolade smaken verkrijgbaar.

De eerste smaak is een donut met 70% chocolade voor diegene die van een intense chocoladesmaak houdt. De donut met 50% chocolade is speciaal voor de liefhebbers van een zachte chocoladesmaak terwijl de donut met melkchocolade geschikt is voor kinderen.

Wat ook belangrijk is, is het feit dat alle appels op duurzame wijze worden geteeld terwijl de kartonnen doosjes 100% afbreekbaar zijn. Bekijk de website van Rosco Fruits voor meer informatie.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.