Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe opent in juni nieuwe website en app

Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe opent in juni nieuwe website en app
Beeld: Renfe / Twitter

Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe opent in juni nieuwe website en app

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe heeft aangekondigd bijna klaar te zijn met de nieuwe website. Volgens veel gebruikers van deze populaire website om treinkaartjes te kopen zou dat ook hoog tijd worden. Naast een vernieuwde moderne website moet er ook een speciale smartphone app komen, zo heeft de Spaanse minister voor Transport medegedeeld.

Men is zich bij Renfe bewust dat de huidige website al lang niet meer voldoet aan de moderne standaard voor websites die sneller, moderner en duidelijker moeten zijn voor wat betreft informatie zoeken en treinkaartjes kopen. Daarbij speelt de smartphone ook een belangrijke rol en dus komt er ook een speciale moderne app voor de belangrijkste besturingssystemen.

De huidige website van Renfe heeft jaarlijks meer dan 160 miljoen bezoekers waarvan een groot deel ontevreden is over de onduidelijke en moeilijke website. Daarom wordt er al een geruime tijd aan een vernieuwde website gewerkt waar Renfe 750.000 euro voor heeft uitgetrokken.

De verkoop ‘online’ is steeds belangrijker aan het worden, ook omdat Renfe op veel stations geen personeel meer heeft en alleen nog machines heeft staan. In het geval van de lange afstandstreinen, de AVE, Alvia en de nieuwe low cost hogesnelheidstrein AVLO worden de meeste boekingen online gedaan maar was dit bij de huidige website een lastig proces waar vaak fouten in zaten. Voor de AVLO, die vanaf april begint met rijden, heeft men reeds een moderne website in gebruik genomen.

De nu actieve website is in 2008 gemaakt maar voldoet niet meer aan de huidige standaard voor websites. Daarom is men half 2019 begonnen met de werkzaamheden voor een nieuwe website die dus nog voor de drukke zomer klaar moet zijn.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.