Gratis regionale bussen voor inwoners van 5.000 gemeenten in Castilië en Léon

Gratis regionale bussen voor inwoners van 5.000 gemeenten in Castilië en Léon
Beeld: Freepik

Gratis regionale bussen voor inwoners van 5.000 gemeenten in Castilië en Léon

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALLADOLID/LÉON – De regionale premier van de grootste autonome regio wat betreft oppervlakte van Spanje, Castilië en Léon heeft gemeld dat men vanaf 2022 gaat beginnen met het in gebruik nemen van gratis te gebruiken regionale bussen in 5.000 gemeenten. Deze lijndienstbussen zullen gratis te gebruiken zijn voor alle bewoners van de gemeenten en door de toeristen die de regio bezoeken.

Volgens de regiopremier Alfonso Fernández Mañueco worden de eerste lijndienstbussen in de provincie Salamanca al in maart dit jaar in gebruik genomen. Maar in de loop van het jaar en in 2022 moeten de gratis lijndienstbussen 5.000 gemeenten bereiken waardoor 1,2 miljoen inwoners gebruik kunnen maken van gratis openbaar vervoer.

Maar zoals al eerder gemeld, ook toeristen die de regio en de gemeenten bezoeken kunnen gebruik maken van deze gratis lijndienstbussen.

De nieuwe gratis lijndienstbussen zijn als het ware een verlenging van het huidige ‘Transporte a la Demanda’ ofwel transport op verzoek wat nu actief is in 123 gemeenten. Om gebruik te maken van deze gratis bussen is het noodzakelijk om een buskaart aan te schaffen met een eenmalige betaling van 5 euro (waarborgsom) of om de smartphone app te downloaden waarna het gebruik van de bussen gratis is en dus geen kosten heeft voor de gebruiker.

De bedoeling is om de inwoners van het platteland en het lege Spanje meer mogelijkheden te bieden om te reizen naar de grote steden. Maar de bussen kunnen ook dienen voor toeristen die op deze manier gratis het platteland het het lege Spanje van Castilië en Léon kunnen ontdekken.

De regionale overheid schat de jaarlijkse kosten op 600.000 euro maar om het project op te starten zijn een paar miljoen euro nodig. De jaarlijkse kosten kunnen gedeeltelijk betaald worden door de gebruikers zelf die 5 euro betalen voor de kaart.

Met 60.000 gebruikers die de 5 euro betalen, wat 5% is van de potentiële 1,2 miljoen gebruikers, zijn de 300.000 euro kosten voor dit jaar reeds gedekt.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.