Reisbureaus Catalonië verkochten reizen inclusief valse PCR-test uitslagen

Reisbureaus Catalonië verkochten reizen inclusief valse PCR-test uitslagen
Beeld: Freepik

Reisbureaus Catalonië verkochten reizen inclusief valse PCR-test uitslagen

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De Catalaanse politie heeft in Santa Coloma de Gramanet de eigenaar van een reisbureau en twee werknemers gearresteerd vanwege vervalsing van documenten. In dit geval gaat het om vervalsingen van negatieve PCR-test uitslagen die samen met een reis verkochte werden.

Naast de drie aanhoudingen in Santa Coloma de Gramanet heeft de politie ook een reisbureau in Mataró onderzocht en de eigenaar daarvan aangeklaagd maar niet aangehouden.

Het gaat om de reisbureaus Viajes Venecia (Mataró) y Viajes Tánger (Santa Coloma de Gramenet). Er worden ook 27 klanten onderzocht die zich hadden aangemeld om een valse PCR-test uitslag te kopen.

Het onderzoek begon nadat de politie op het vliegveld van Barcelona-El Prat bij 10 reizigers die op weg waren naar Abu Dhabi valse negatieve PCR-test uitslagen vonden.

Op 17 februari nam de politie bij de eerder genoemde reisbureaus al documenten in beslag maar op 25 februari werden de eigenaar en 2 werknemers van een reisbureau aangehouden en de eigenaar van een ander reisbureau aangeklaagd vanwege de deelname in deze PCR-test fraude.

De overkoepelende organisatie van Catalaanse reisbureaus ACAVE keurt de actie af. Ook geeft deze vereniging aan dat beide reisbureaus niet bekend zijn bij ACAVE en dat ze daar ook niet ingeschreven staan als officieel reisbureau.

Het feit dat er reizen inclusief een PCR-test worden aangeboden door reisbureaus is niets nieuws en dat wordt ook gedaan door leden van de vereniging van reisbureaus. Maar dat gebeurt altijd in samenwerking met laboratoria,in het geval van de ACAVE is dat met Laboratorios SYNLAB.

In het geval van de twee sjoemelende reisbureaus is na politieonderzoek en navraag bij het laboratorium dat vermeld wordt op de valse documenten, gebleken dat het laboratorium van niets wist.

Ga naar de inhoud