Spanje lijkt de favoriete bestemming van de Europese royalty om te ontspannen

Spanje lijkt de favoriete bestemming van de Europese royalty om te ontspannen
Beeld: RVD / kerstgroet 2019

Spanje lijkt de favoriete bestemming van de Europese royalty om te ontspannen

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De bezoeken van sommige leden van Europese koninklijke families in de afgelopen maanden aan Spanje maken duidelijk dat het land een van hun favoriete bestemmingen is geworden. Zoals ze al jaren doen, beschouwen de royals Spanje als de ideale plek om te ontspannen van hun dagelijkse routine en zelfs te genieten van de tradities van elke regio.

Een paar dagen geleden kwam het nieuws naar buiten dat prinses Amalia van Nederland weer in Madrid was, kort nadat ze daar samen met haar moeder was geweest om te shoppen. Dit was echter niet haar eerste keer in Spanje, omdat haar ouders Willem-Alexander en Máxima, soms alleen en soms met hun dochters, al vele malen naar het land zijn gereisd. De oorsprong van hun relatie ligt juist bij de Feria de Abril in Sevilla, waar ze elkaar ontmoetten en jaren later terugkeerden om hun trouwdag te vieren, waarbij ze ook naar Córdoba, Jerez de la Frontera en Granada reisden. Het Nederlandse koninklijk paar bracht ook de Semana Santa van 2013 door in Cabo de Gata, in Almería, waar ook Victoria, de kroonprinses van Zweden, haar man Daniel en hun dochter Estelle waren.

Veel van de royals die naar Spanje komen voor vakantie doen dit om te genieten van de natuur. De kristalheldere wateren van Formentera hebben verschillende bekende koninklijke gezichten gezien, zoals Haakon en Mette-Marit van Noorwegen, die in de zomer van 2019 naar het eiland gingen met hun kinderen. Zijn zus, prinses Marta Luisa, wilde ook de kans niet missen om van de Spaanse stranden te genieten, maar besloot dit te doen in Vejer de la Frontera (Cádiz), terwijl haar dochter Emma Tallulah deelnam aan een paardrijwedstrijd.

En als er één gebied is waar de natuur een van de belangrijkste trekpleisters is, dan is het wel het noorden van Spanje. Bovendien zijn veel royals gewend om de Camino de Santiago te lopen. Koning Filip en koningin Mathilde van België hebben het al meerdere keren gedaan, net als Guillaume van Luxemburg, de erfgenaam van het Groothertogdom.

De koninklijke families hebben ook aandacht voor wijn. Frederik en Mary van Denemarken zijn goede vrienden met Peter Sisseck, oprichter van de wijnhuizen Dominio de Pingus en Hacienda Monasterio. In 2019 bezochten ze met hem de wijngaarden van de Ribera del Duero en bezochten ze ook regelmatig Peñafiel, een van de mooiste dorpen gelegen in Valladolid.

Sommige leden van Europese koninklijke families zijn niet tevreden om af en toe naar Spanje komen om uit te rusten en hebben besloten zich in Spanje te vestigen. Dit geldt bijvoorbeeld voor Ernst August van Hannover, die net als zijn zoon Christian en zijn vrouw Sassa de Osma in Madrid woont. Het hoofd van het Huis van Hannover werd aangetrokken door de liefde van zijn partner Claudia Stilianopoulos, dochter van Pitita Ridruejo.

Ook Birgitta van Zweden woont het grootste deel van het jaar in Spanje. Ondanks dat haar officiële woonplaats in Duitsland is gevestigd, brengt ze tot tien maanden door op Mallorca, waar ze haar liefde voor golf kan uitoefenen.

Ga naar de inhoud