Politie Torremolinos geeft 260 boetes aan hondenbaasjes die hondenpoep en -plas niet opruimen

Politie Torremolinos geeft 260 boetes aan hondenbaasjes die hondenpoep en -plas niet opruimen
Beeld: via canva.com

Politie Torremolinos geeft 260 boetes aan hondenbaasjes die hondenpoep en -plas niet opruimen

De plaatselijke politie van Torremolinos heeft tot nu toe dit jaar al 260 boetes uitgedeeld aan hondenbaasjes die niet opletten dat hun huisdieren hun behoefte doen op straat. Deze acties zijn bedoeld om burgers bewust te maken van de noodzaak om hondenpoep op te ruimen en urine schoon te maken. In een persbericht benadrukt de gemeente dat meer betrokkenheid van hondenbaasjes nodig is om de straten van de kustplaats schoon te houden.

De gemeente Torremolinos stelt de reinheid van de stad op prijs en wil een schone en aantrekkelijke omgeving bieden voor zowel lokale inwoners als bezoekers. Veel inwoners van Torremolinos hebben huisdieren, waaronder honden. Het is een uitdaging om ervoor te zorgen dat hondenbaasjes zich bewust zijn van de noodzaak om de straten schoon te houden door hondenpoep en plas op te ruimen.

De gemeente heeft verschillende maatregelen getroffen om de situatie aan te pakken. Ze hebben een campagne gelanceerd om bewustwording te creëren en hebben de plaatselijke politie opgedragen om meer controles uit te voeren en boetes op te leggen aan overtreders, wat dus niet de honden zijn maar hun baasjes. Boetes kunnen oplopen tot € 500.

De gemeentelijke verordening voor het houden van huisdieren bepaalt dat hondenbaasjes verplicht zijn de hondenpoep op te ruimen. Het artikel 11 van deze verordening stelt dat hondenbaasjes ervoor moeten zorgen dat hun honden niet poepen op voetpaden, promenades, parken en andere openbare ruimten waar voetgangers lopen.

Overtreders van de verordening kunnen een boete krijgen variërend van 75 tot 500 euro. De plaatselijke politie heeft opdracht gekregen om streng toe te zien op het naleven van de regels en overtreders zonder pardon te beboeten.

De gemeente heeft verschillende initiatieven genomen om het probleem aan te pakken. Ze hebben speciale afvalbakken geplaatst voor hondenpoep en hebben hondenbaasjes aangemoedigd om plastic zakjes mee te nemen om de hondenpoep op te ruimen. Ook worden er informatiecampagnes gevoerd om mensen bewuster te maken van het belang van het schoonhouden van de openbare ruimte.

Ga naar de inhoud