skip to Main Content
Slecht weer zorgt voor schade aan stranden provincie Málaga (foto’s)
Diario Sur

Slecht weer zorgt voor schade aan stranden provincie Málaga (foto’s)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – De zee is extreem wild voor de kust van de provincie Málaga en woensdagochtend om 8 uur werd de hoogste golf van 6.18 meter hoog gemeten. De ruwe zee heeft voor schade gezorgd aan stranden in o.a. Málaga, Benalmadena, Marbella en Torremolinos maar de eigenaren van de strandpaviljoens (chiringuitos) melden dat er aan hun installaties niet veel schade is.

Op meerdere plaatsen langs de kust van de Costa del Sol in de provincie Málaga is er schade aan de stranden. Dat gebeurde volgens de regionale kranten o.a. in Marbella, Mijas Costa, Torremolinos, Benalmadena, Málaga en Nerja. De ruwe zee heeft het zand van de stranden meegetrokken de zee in waardoor de stranden op veel plaatsen stenen laten zien in plaats van zand.

Op sommige plaatsen in Marbella hebben de golven de wandelboulevards bereikt maar is er niet veel schade aangericht. De gemeente zegt dat de stranden er voor de Semana Santa (Pasen) week weer perfect bij liggen.

Op dinsdag en woensdag hebben de stad Málaga en diverse andere plaatsen langs de kust een oranje weeralarm gekregen vanwege de ruwe zee en hoge golven. Dat geldt echter niet alleen voor de kust van Málaga maar ook in Almería, Cádiz en Granada.

Bootverbindingen tussen Andalusië en Ceuta en Melilla in Afrika zijn op veel plaatsen vanwege de hoge golven en wilde zee geannuleerd.

Foto’s van Diario Sur en La Opinion de Málaga

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Ook in Spanje roert maart zijn staart. Ik hoop dat april niet gaat doen wat hij wil. Maar beetje regen en koelere dagen zullen de natuur niet misstaan.

    1. Wanneer zeggen ze het eens een keer goed in Spanje? Slecht onderhoud zorgt voor schade met storm in Spanje. Ze bouwen wel nieuw maken ook nieuw en leggen ook nieuw vooral vaak voor de verkiezingen enkel wordt er daarna geheel niet meer naar omgekeken tot het uiteindelijk een keer mis gaat. De Spanjaarden zijn meesters in bouwen maar van onderhouden of vernieuwen hebben ze nog nooit gehoord of zelden van gehoord. Spanjaarden gaan er schijnbaar vanuit dat als iets gebouwd is of gemaakt dit nooit meer omvalt of kapot gaat.

      1. Helemaal mee eens. Het is een grof schandaal dat bijv. de Gemeente Mijas niets, maar dan ook echt niets, heeft gedaan aan het strand in La Cala. Al jarenlang wordt er geen onderhoud gepleegd. Strand….? Hoezo strand? Waar strand? Uitermate vervelend als je van het (strand)toerisme afhankelijk bent. Maar wat maakt het uit? Als je als burgemeester maar op iedere foto die genomen wordt, héél héél erg aanwezig bent. Bedankt Maldonado.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken