Slecht weer zorgt voor schade aan stranden provincie Málaga

Slecht weer zorgt voor schade aan stranden provincie Málaga

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De zee is extreem wild voor de kust van de provincie Málaga en woensdagochtend om 8 uur werd de hoogste golf van 6.18 meter hoog gemeten. De ruwe zee heeft voor schade gezorgd aan stranden in o.a. Málaga, Benalmadena, Marbella en Torremolinos maar de eigenaren van de strandpaviljoens (chiringuitos) melden dat er aan hun installaties niet veel schade is.

Op meerdere plaatsen langs de kust van de Costa del Sol in de provincie Málaga is er schade aan de stranden. Dat gebeurde volgens de regionale kranten o.a. in Marbella, Mijas Costa, Torremolinos, Benalmadena, Málaga en Nerja. De ruwe zee heeft het zand van de stranden meegetrokken de zee in waardoor de stranden op veel plaatsen stenen laten zien in plaats van zand.

Op sommige plaatsen in Marbella hebben de golven de wandelboulevards bereikt maar is er niet veel schade aangericht. De gemeente zegt dat de stranden er voor de Semana Santa (Pasen) week weer perfect bij liggen.

Op dinsdag en woensdag hebben de stad Málaga en diverse andere plaatsen langs de kust een oranje weeralarm gekregen vanwege de ruwe zee en hoge golven. Dat geldt echter niet alleen voor de kust van Málaga maar ook in Almería, Cádiz en Granada.

Bootverbindingen tussen Andalusië en Ceuta en Melilla in Afrika zijn op veel plaatsen vanwege de hoge golven en wilde zee geannuleerd.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.