Slecht weer zorgt voor schade aan stranden provincie Málaga

Oeps ... foto ontbreekt!

Slecht weer zorgt voor schade aan stranden provincie Málaga

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De zee is extreem wild voor de kust van de provincie Málaga en woensdagochtend om 8 uur werd de hoogste golf van 6.18 meter hoog gemeten. De ruwe zee heeft voor schade gezorgd aan stranden in o.a. Málaga, Benalmadena, Marbella en Torremolinos maar de eigenaren van de strandpaviljoens (chiringuitos) melden dat er aan hun installaties niet veel schade is.

Op meerdere plaatsen langs de kust van de Costa del Sol in de provincie Málaga is er schade aan de stranden. Dat gebeurde volgens de regionale kranten o.a. in Marbella, Mijas Costa, Torremolinos, Benalmadena, Málaga en Nerja. De ruwe zee heeft het zand van de stranden meegetrokken de zee in waardoor de stranden op veel plaatsen stenen laten zien in plaats van zand.

Op sommige plaatsen in Marbella hebben de golven de wandelboulevards bereikt maar is er niet veel schade aangericht. De gemeente zegt dat de stranden er voor de Semana Santa (Pasen) week weer perfect bij liggen.

Op dinsdag en woensdag hebben de stad Málaga en diverse andere plaatsen langs de kust een oranje weeralarm gekregen vanwege de ruwe zee en hoge golven. Dat geldt echter niet alleen voor de kust van Málaga maar ook in Almería, Cádiz en Granada.

Bootverbindingen tussen Andalusië en Ceuta en Melilla in Afrika zijn op veel plaatsen vanwege de hoge golven en wilde zee geannuleerd.

Ga naar de inhoud