Bijna 700 honden doen mee met eerste massale hondenwandeling in Zaragoza

Bijna 700 honden doen mee met eerste massale hondenwandeling in Zaragoza
Beeld: Canva

Bijna 700 honden doen mee met eerste massale hondenwandeling in Zaragoza

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Het was een feestelijke dag op zondag in Zaragoza in Aragón voor honden en hun baasjes. De dag begon met een groepswandeling waaraan bijna 700 honden deelnamen. Later waren er ook heel wat activiteiten voor zowel mens als dier tijdens de eerste ‘Andada popular canina’ in Zaragoza.

Iedereen weet dat honden sociale dieren zijn. Ze houden er van aan elkaar te snuffelen, te spelen of soms zelfs wat heen en weer te blaffen. Alleen kan het leven in de stad soms eenzaam zijn. Op zondag organiseerde men in Zaragoza daarom een dag die rond de trouwe viervoeters draaide. 

Dat begon met een wandeling van vijf kilometer lang. De wandeling vond plaats in het Parque del Agua en duurde ongeveer 60 minuten. In totaal liepen in de stoet ongeveer 700 honden en 1.500 mensen mee. Mede dankzij het goede weer was de wandeling een groot succes. De organisatoren spreken dan ook al van een mogelijke tweede editie.

“De mensen waren erg tevreden omdat er weinig mogelijkheden zijn in de stad voor activiteiten met mens en hond”, vertelde Silvia Porras aan de krant El Heraldo. Silvia is de stichter van de organisatie “Tu perro bienvenido” (Jouw hond is welkom), die de wandeling organiseerde.

Tot 19.00 ’s avonds was het Parque del agua het podium voor yoga voor honden, verhalenvertellers, allerhande lezingen, foodtrucks en een kleine markt.

Ga naar de inhoud