De Parador de Muxía in Galicië gekozen tot beste hotel in een natuurlijke omgeving van Spanje

De Parador de Muxía in Galicië gekozen tot beste hotel in een natuurlijke omgeving van Spanje
Beeld: Paradores

De Parador de Muxía in Galicië gekozen tot beste hotel in een natuurlijke omgeving van Spanje

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De ‘Parador Costa da Morte’ in Muxía (A Coruña) is ontstaan als gevolg van de ecologische ramp met de olietanker Prestige en opende zijn deuren in juni 2020. Het hotel is 17 jaar na de ramp een van de beloften om de economie in de regio te stimuleren. Bijna drie jaar na de opening is het hotel gekozen als ‘Beste hotel in een natuurlijke omgeving in Spanje’ door de lezers van Viajes National Geographic. Volgens de Nederlandse reisaanbieder ParadoresReizen.com weten ook steeds meer Nederlanders en Belgen hun weg te vinden naar deze mooi gelegen en moderne Parador.

De Parador Costa da Morte bevindt zich op een heuvel aan het strand van Lourido, een van de wildste en mooiste stranden in de omgeving, met uitzicht op de Atlantische Oceaan en aangepast aan de natuurlijke omgeving. De lezers waardeerden niet alleen de spectaculaire locatie, maar ook de voortdurende verbetering, innovatie en uitmuntendheid in de dienstverlening, waardoor unieke ervaringen worden gecreëerd.

Deze moderne Parador is ontworpen door de Galicische architect Alfonso Penela en heeft een terrasvormige constructie die de omgeving respecteert. De daken zijn begroeid en volgen de helling van de Monte de Lourido, waardoor het gebouw opgaat in het landschap. Het luxe hotel heeft 63 kamers met een bewoonbaar oppervlak van 15.000 vierkante meter, allemaal met een terras en uitzicht op het strand van Lourido. Het zwembad en de spa zijn gericht op de zee.

De Parador

De stijlvolle Parador heeft veel licht en ramen, waardoor het een zeer aparte sfeer heeft. Er is een grote receptie, lounge met comfortabele zitjes en banken, bar en restaurant. Tevens zijn er liften, mooi buitenzwembad, zonneterras met ligbedden en parasols alsmede een buitenbar. U kunt bij de Parador gratis parkeren. U kunt genieten van een ontbijtbuffet of een à-la-carteontbijt. Het restaurant van Parador Costa da Morte serveert Spaanse gerechten. Veganistische, zuivelvrije en glutenvrije mogelijkheden.

Ga naar de inhoud