Spanje kampt met storm Nelson tijdens Pasen

Spanje kampt met storm Nelson tijdens Pasen
Beeld: Windy / screenshot

Spanje kampt met storm Nelson tijdens Pasen

De Spaanse weerdienst AEMET heeft speciale waarschuwingen uitgegeven voor de naderende storm Nelson, die Semana Santa en Pasen flink zal verstoren. Deze krachtige storm, die zich momenteel boven het Verenigd Koninkrijk bevindt, zal naar verwachting het hele land teisteren met aanhoudende regenval, sneeuw, harde windstoten en lage temperaturen.

Voor de vele Spanjaarden die zich op de traditionele Semana Santa-vieringen verheugen, is de komst van storm Nelson een grote tegenvaller. De storm zal naar verwachting leiden tot wijdverspreide regenval, waardoor processies en andere buitenactiviteiten in gevaar komen. Daarnaast zullen de lage temperaturen en harde wind het voor bezoekers en inwoners onaangenaam maken om buiten te zijn.

De gebieden die het hardst getroffen zullen worden, zijn de Atlantische en Cantabrische kustlijnen en de Pyreneeën. Hier zal de neerslag het meest intens en langdurig zijn. In het Middellandse Zeegebied is de kans op regen veel minder, maar ook daar kunnen regenbuien voorkomen.

Naast de regenval zal storm Nelson ook leiden tot gevaarlijke weersomstandigheden, waaronder harde windstoten. Deze windstoten kunnen schade veroorzaken aan gebouwen en infrastructuur, en ook gevaarlijk zijn voor voetgangers en automobilisten.

Daarnaast zal de storm ook de sneeuwgrens laten dalen, waardoor sneeuwval beperkt blijft tot bergachtige gebieden in het noorden van Spanje. In steden als Parla, waar gisteren nog sneeuw viel, zullen de temperaturen stijgen en zal de sneeuw smelten.

Ga naar de inhoud