Ook geen Koningsdag in Spanje dit corona-jaar (2020)

Ook geen Koningsdag in Spanje dit corona-jaar
Beeld: Facebook

Ook geen Koningsdag in Spanje dit corona-jaar (2020)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Net zoals in Nederland zal er in Spanje ook geen Koningsdag gevierd worden dit bijzondere en vreemde corona-jaar 2020. Normaal gesproken worden er door veel Nederlandse clubs, bars en restaurants in Spanje ook activiteiten georganiseerd voor de Nederlanders die in Spanje wonen of onder normale omstandigheden in Spanje op vakantie zouden zijn. Maar ook in Spanje moet men het doen zonder het jaarlijkse oranjefeest.

In Nederland wordt dit jaar Koningsdag ook wel Woningsdag of Balkoningsdag genoemd en dat geldt ook voor Spanje waar de corona-maatregelen strenger zijn dan in Nederland en waar niemand de deur uit mag. Daardoor mogen mensen niet naar de gezellige Nederlandse bars en restaurants gaan omdat deze gesloten zijn en men de woning niet mag verlaten.

In Spanje weet men zeker dat de Nederlanders niet de straat op zullen gaan om Koningsdag te vieren omdat dit simpelweg niet is toegestaan maar of men zich in Nederland ook houdt aan de maatregelen en zoveel mogelijk thuis zal blijven is nog de vraag.

Het goede nieuws is dat er vanuit Nederland veel online activiteiten georganiseerd worden en dat deze dus ook in Spanje te volgen zijn via internet. Het feest is op zondag al begonnen tijdens Koningsnacht waar normaal gesproken duizenden mensen op de been zijn om feest te vieren. In meerdere steden werd een digitaal alternatief georganiseerd via livestreams op o.a. Facebook.

Op Koningsdag maandag gaat het livestreamen verder zoals via de website Balkoningsdag zodat je tussen 12.00 en 22.00 uur vanaf je eigen balkon, tuin of terras in Spanje kunt meedansen op muziek van verschillende artiesten. Ook Amsterdam heeft een speciaal virtueel partyprogramma om de verjaardag van de koning digitaal te vieren.

Wij wensen alle Nederlandse lezers ondanks de omstandigheden in Spanje en Nederland toch een gezellige en leuke Koningsdag.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.