Search
menu
Search

Parkeerverbod in de baaien van Torrevieja om campers weg te sturen

Parkeerverbod in de baaien van Torrevieja om campers weg te sturen
Beeld: 123rf

Parkeerverbod in de baaien van Torrevieja om campers weg te sturen

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – de gemeente Torrevieja heeft een algemeen parkeerverbod ingesteld voor verschillende baaien (calas) in de gemeente. Het is deze kustlijn die met name bij veel nationale en internationale camper toeristen populair is om in de natuur aan het strand te staan. Daarom mag er sinds vorige week door niemand meer geparkeerd worden en worden boetes tot 200 euro gegegeven.

Er staan sinds vorige week dinsdag speciale verbodsborden waarop te lezen is dat geen enkel gemotoriseerd voertuig meer geparkeerd mag worden en dat deze op verschillende plaatsen ook niet meer mogen rijden. Voor de gemeente waren met name de camper toeristen gedurende jaren een grote kopzorg maar daar lijkt nu een einde aan te komen.

Met name bij de Cala la Higuera en het Playa de Los Locos strand en het gebied daar tussenin werd gedurende jaren druk bezocht door camper toeristen waardoor er soms wel meer dan 40 campers tegelijk te zien waren. 

Vanaf nu mag er geen enkel gemotoriseerd voertuig meer komen, zoals auto’s, scooters, motoren en campers behalve geautoriseerde voertuigen. Doet men dat toch dan kunnen er boetes tot 200 euro gegeven worden. De politie heeft de opdracht om streng op te treden en elke overtreder op de bon te slingeren, zonder excuses.

De verbodsborden werden vorige week dinsdag geplaatst en de paar campers die er nog stonden (omdat de eigenaren middenin de noodtoestand geen kant op konden) zijn weg nadat de politie streng optreedt. Nu staat er geen enkele camper meer en lijken de maatregelen te werken. 

Maar vanwege de noodtoestand is er ook niemand die nu met de camper weg mag dus de vraag is wanneer dat weer is toegestaan hoe men dan de nieuwe parkeerregels zal accepteren.

Ga naar de inhoud