Search
menu
Search

De beste wandeltochten in de Costa Blanca

De beste wandeltochten in de Costa Blanca

De beste wandeltochten in de Costa Blanca

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Ben jij iemand die het geweldig vindt om nieuwe omgevingen lopend te ontdekken? Dan zal de Costa Blanca je zeker niet teleurstellen. Langs deze kustregio zijn er namelijk meer dan genoeg prachtige wandelroutes die je niet snel meer zal vergeten. In dit artikel gaan we je dan ook precies vertellen welke wandelroutes dit zijn. Lees dan ook snel even verder voor meer informatie.

De Peñon de Ifach in Calpe

De meest unieke wandelroute aan de Costa Blanca is volgens ons toch wel de tocht naar de top van de Peñon de Ifach. Deze berg is zo’n 332 meter hoog en wanneer je eenmaal de top hebt bereikt geniet van je een ongeëvenaard uitzicht over Calpe. De route is opgesplitst in twee gedeeltes. Het eerste gedeelte is relatief eenvoudig en stopt op het moment dat je de tunnel hebt bereikt. Vanaf hier wordt het pittiger en is er niet altijd een duidelijk looppad aanwezig. Wanneer je verder wilt klimmen is het belangrijk om goede wandelschoenen te dragen. Dit kunnen bijvoorbeeld barefoot schoenen zijn, maar het is voornamelijk van belang dat de schoenen over een goede pasvorm beschikken en dat de zool voldoende grip biedt. Tijdens het tweede deel van de tocht vind je overigens wel genoeg kettingen en touwen waar je steun kunt vinden tijdens het beklimmen van de rots.

Sierra de Bernia

Andere prachtige wandelroutes in de Costa Blanca vind je terug in de Sierra de Bernia. Dit is een bergachtig gebied wat vooral uit kalksteen bestaat en hier zal je het hele jaar door meer dan genoeg andere wandelaars tegenkomen. Hierdoor zijn deze routes ook ideaal om in je eentje te lopen, want de kans is groot dat je altijd wel een gesprek zal aanknopen met andere wandelaars. Houdt er wel rekening mee dat je tijdens deze tocht vrijwel altijd in de zon loopt, waardoor de temperatuur flink kan oplopen. Genoeg drinkwater en hoofdbedekking is een absolute must. 

Het grote voordeel van de Sierra de Bernia is dat er wandelroutes zijn voor iedereen. Het gebied is niet bijzonder uitdagend en mocht je niet verder kunnen kan je altijd omkeren of een andere route te kiezen.

Ruta dels Testos 

Houd je van een kort, maar zeer spannend avontuur? Dan is de Ruta dels Tesos zeker een aanrader. Wel is deze route enkel geschikt voor ervaren wandelaars die niet bang zijn om langs steile rotsen af te dalen. Naast dat deze route uit looppaden bestaat vind je hier namelijk ook nog eens drie afdalingen terug die vrijwel steil naar beneden lopen. Ook bieden de gladde rotsen weinig grip. Inlegzolen zijn hierdoor absoluut geen overbodige luxe. Wanneer je route hebt uitgelopen kan je genieten van je verdiende rust op het strand van Cala dels Testos. Loop deze route niet wanneer het geregend heeft. 

Ga naar de inhoud