Search
menu
Search

Er wordt vaker gekozen voor een modern interieur

Er wordt vaker gekozen voor een modern interieur

Er wordt vaker gekozen voor een modern interieur

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De meeste mensen die denken aan een Spaans interieur zullen hier direct een beeld bij hebben. In veel steden en dorpen vind je namelijk nog traditionele Spaanse woningen terug met een bijpassend interieur. Vooral voor ons als Nederlanders kan dit even wennen zijn, aangezien de meeste interieurs in ons land toch net wat even moderner zijn. Toch zien we laatste jaren dat ook steeds meer woningen in Spanje worden voorzien van een modern interieur. De hoogste tijd om hier eens dieper op in te gaan.

Wat is een typisch Spaans interieur?

Een typisch Spaans interieur is te herkennen aan het gebruik van de kleuren terracotta en wit. Je ziet deze kleur bij enorm veel woningen in Spanje terugkomen en dit is dan ook niet meer dan logisch, aangezien deze kleuren warmte niet snel zullen opnemen. Dit is natuurlijk belangrijk tijdens de warme zomers in het land. Over het algemeen hebben de meubels en materialen in Spanje een oude, oftewel een doorleefde uitstraling. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar het deurbeslag van een typische Spaanse woning en je zal merken dat dit absoluut niet te vergelijken valt met Nederland. Vaak zie je ook nog luiken terugkomen die meestal tientallen jaren oud zijn.

Een Spaans interieur moderner maken

Het belangrijkste waar je toch wel op kunt rekenen bij een Spaans interieur is charme. Veel mensen willen deze charme dan ook in stand houden, maar willen daarnaast hun interieur toch voorzien van een wat moderner uiterlijk. Dit kan op een eenvoudige wijze door bijvoorbeeld moderne meubels van HK Living in je woning te plaatsen. Op deze wijze vernieuw je de meubels van je woning, maar blijven traditionele onderdelen nog wel in stand. Hierdoor zal er een mooi contrast ontstaan en dit zorgt er dan ook voor dat je woning komt te beschikken over een unieke uitstraling.

Vergeet de tuin niet

Wie vaak in Spanje komt zal het kunnen beamen dat het leven zich hier voornamelijk buiten afspeelt. In dit geval is het dan ook zeker niet onverstandig om ook je tuin te voorzien van prachtige nieuwe meubels. Denk bijvoorbeeld aan een overheerlijke loungeset waar je zorgeloos van de zon kunt genieten. Ook het plaatsen van bloemen en planten in je tuin kan zorgen voor een geweldige sfeer. Wordt het in de herfst- en wintermaanden wat koeler? Overweeg dan zeker om een terrasverwarmer aan te schaffen, aangezien het hierdoor mogelijk wordt om deze koelere avonden te verlengen.

Ga naar de inhoud