Via het Spaanse programma Imserso gaan gepensioneerden goedkoop op reis

Via het Spaanse programma Imserso gaan gepensioneerden goedkoop op reis
Beeld: 123rf

Via het Spaanse programma Imserso gaan gepensioneerden goedkoop op reis

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Spanje is een toeristische trekpleister voor alle leeftijden. Maar de zonnige en warme cultuur is voor gepensioneerden altijd bijzonder aantrekkelijk geweest. De krant El Pais publiceerde deze week een artikel vol tips over waar het leuk en goedkoop vertoeven is op je oude (vakantie)dag. Wie ingeschreven is in het Spaanse pensioensysteem kan bovendien genieten van kortingen via het reisprogramma Imserso.

Wat is er beter dan reizen eens de verplichtingen van een vaste baan wegvallen? Dat dachten ook Leonardo Redondo (73) en Petra Tellez (68) toen ze op pensioen gingen. Dankzij de gesubsidieerde reizen van het Instituto de Mayores y Servicios Sociales (Imserso, instituut voor ouderen en sociale diensten) ontdekten ze een groot stuk van het Iberische schiereiland.

“Vroeger moesten we altijd reizen op dezelfde data als alle andere mensen”, vertelt Petra. “Nu we op pensioen zijn en meer tijd hebben, kunnen we genieten van de rust en goedkopere prijzen”. Dit jaar blijft van de 816.000 toeristische pakketten die Imserso aanbiedt nog 20% over. Gezien de gunstige ligging en de vele voorzieningen gaat meer dan de helft daarvan (443.000) naar de Spaanse kust. Bejaarden kunnen zo al vanaf 192,02 euro een week op hotel. Inclusief vervoer stijgt de prijs slechts naar ruim 200 Euro.

Ook de reizen naar het Zuidelijke Andalusië zijn erg in trek. De ruim 150 kilometer stranden in combinatie met culturele hoogtepunten als El Balcon de Europa (Nerja) of steden als Granada als Sevilla verzekeren een onvergetelijke reis. Verder doen ook Menorca en Lanzarote het erg goed bij bejaarden. De vulkanische ondergrond of de hagelwitte stranden vormen ook buiten het toeristische hoogseizoen in de herfst of de winter nog een aangename bestemming.

De reizen van Imserso kunnen worden gereserveerd via een aantal toeristische bedrijven als Mundiplan of Turismo Social, of via de daarvoor gemachtigde toeristische bureaus die men in heel Spanje vindt. Ze zijn beschikbaar voor 65 plussers. Het maakt niet uit of je in Spanje of in het buitenland woont, maar wel is deel uitmaken van het Spaanse pensioensysteem een vereiste! Wie aan de voorwaarden voldoet hoeft zich enkel online in te schrijven via het elektronische portaal van Imserso.

Ga naar de inhoud