Skiseizoen Spanje afgesloten met 4,5 miljoen skiërs

Skiseizoen Spanje afgesloten met 4,5 miljoen skiërs
Beeld: Canva

Skiseizoen Spanje afgesloten met 4,5 miljoen skiërs

MADRID – Veel mensen weten het waarschijnlijk niet maar Spanje heeft naast 8.000 kilometer kustlijn en duizenden stranden ook veel bergen met in totaal 34 skigebieden. Er is voor elk wat wils, van grote naar kleine skistations die hoofdzakelijk gelegen zijn in de Pyreneeën (Aragón en Catalonië) en in de Sierra Nevada (Granada), al zijn er ook skigebieden in Asturië, Cantabrië, Galicië, Castilië en León, La Rioja en de Madrid regio. Dit skiseizoen hebben de skigebieden, na twee mislukte seizoen, eindelijk weer een goed seizoen gehad, wat betreft sneeuw en wat betreft bezoekers.

In Spanje zijn 34 skigebieden te vinden verdeeld over de eerder genoemde regio’s. De meeste pistes liggen in de Pyreneeën, te weten in Aragón (Huesca) en Catalonië (Lleida) maar de meest spectaculaire is misschien wel de Sierra Nevada in Granada: skiën met uitzicht op de zee en Afrika en op slechts een uurtje van de stranden. Een van de grootste skigebieden in Spanje is Formigal, daarbij wordt niet gekeken naar Andorra wat geen Spanje is. De 34 skigebieden hebben samen meer dan 1.010 kilometer aan pistes en meer dan 115 kilometer aan langlaufpistes.

De skiseizoenen 2020 en 2021 waren vanwege de corona-maatregelen en reisrestricties fataal maar in het skiseizoen 2021/2022 was het weer mogelijk om praktisch overal op de latten te staan en te genieten van de sneeuw, de bergen en de natuur. Het skiseizoen is nu beëindigd en de balans kan worden opgemaakt waaruit blijkt dat de skigebieden 4,5 miljoen bezoekers hebben gehad tijdens de 140 dagen dat de skistations open zijn geweest..

Dat zijn 3 miljoen bezoekers meer dan in 2021 maar 300 duizend minder dan in de winter van 2020 voordat alles op slot ging in maart dat jaar. Maar de cijfers van 2018 toen er 5,8 miljoen skiërs waren, zijn nog niet gehaald. Sinds 2014 is het aantal skiërs in Spanje elk jaar aan het stijgen, van 4,8 miljoen in dat jaar naar 5,1 miljoen in 2015, 5,4 miljoen in 2017 en 2019 en de piek van 5,8 miljoen skiërs in 2018. Het overgrote merendeel van de skiërs komen uit Spanje zelf want de Spaanse skigebieden zijn nog niet zo bekend bij veel buitenlandse skiërs, al komen er ook steeds meer Portugezen, Britten, Fransen en zelfs Nederlanders en Belgen skiën in Spanje.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.