De Torre Glòries in Barcelona opent eindelijk het uitzichtpunt op 125 meter hoogte

De Torre Glòries in Barcelona opent eindelijk het uitzichtpunt op 125 meter hoogte
Beeld: @miradortorreglories / facebook

De Torre Glòries in Barcelona opent eindelijk het uitzichtpunt op 125 meter hoogte

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Eindelijk zal het mogelijk zijn om de opvallende Torre Glòries in Barcelona van binnen te bezoeken wanneer op 20 mei het uitzichtpunt geopend wordt. De ‘mirador’ bevindt zich op 125 meter hoogte en biedt de bezoeker een panoramisch uitzicht van 360 graden over de stad Barcelona.

De Torre Glòries, voorheen bekend als de Torre Agbar, is een in 2005 geopende ‘wolkenkrabber’ in Barcelona. De oorspronkelijke naam, Torre Agbar, is afgeleid van Aguas de Barcelona, het Catalaanse waterleidingbedrijf dat in de toren gevestigd is. De toren is ontworpen door de Franse architect Jean Nouvel. De toren is 144,4 meter hoog, telt 38 verdiepingen en heeft de vorm van een cilinder die vanaf de 26e verdieping overgaat in een koepel. De buitenwand is volledig bedekt met aluminium zonweringen. Overdag weerkaatsen deze het zonlicht en ’s nacht worden ze door ledlampen verlicht.

In 2017 werd het gebouw door Merlin Properties gekocht en werd met het project gestart om een uitzichtpunt te openen. In eerste instantie zou er een Hyatt hotel in geopend worden en daarna werd er gesproken over de hoofdvestiging van het Europees Geneesmiddelenbureau dat uiteindelijk koos voor Amsterdam.

Om de ‘mirador’ te kunnen bezoeken moet er een entreekaartje van 15 euro gekocht worden maar het 360 graden uitzicht op 125 meter hoogte maakt die prijs meer dan goed. Bij de prijs inbegrepen is een self-guide service in zes talen (Catalaans, Spaans, Engels, Frans, Italiaans en Duits). Naast alleen al het geweldige uitzicht over de Catalaanse stad, komt er ook een permanente en multi-zintuiglijke artistieke expositie van Tomás Saraceno, genaamd Hipermirador Barcelona. Kaartjes kunnen vanaf woensdag 27 april gekocht worden op DEZE website.

Ga naar de inhoud