Welke soorten marmer komen er uit Spanje?

Welke soorten marmer komen er uit Spanje?

Welke soorten marmer komen er uit Spanje?

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Marmer wordt al jarenlang gebruikt in woningen en het materiaal beschikt over een prachtige en luxe uitstraling. Dit materiaal wordt bij voorkeur gebruikt in badkamers of keukens. Toch is niet iedere marmersoort hetzelfde en in dit blogartikel gaan we het specifiek hebben over de unieke marmersoorten uit Spanje. Hierdoor weet je precies wat jij van dit prachtige marmer kunt verwachten.

Nero Marquina

Eén van de bekendste, zo niet dé bekendste marmersoort uit Spanje is de Nero Marquina. Dit materiaal beschikt over een luxe zwarte kleur in combinatie met sfeervolle witte strepen. Deze marmersoort is afkomstig uit Marquina of Aulestia in de Spaanse provincie Vizcaya. We merken de laatste jaren dat deze marmersoort ook in Nederland steeds vaker gebruikt wordt en dit is een ontwikkeling die wij alleen maar toe kunnen juichen.

Blanco Ibiza

Naast Nero Marquina zal iedereen die zich verdiept heeft in de mogelijkheden van marmer Blanco Ibiza wel kennen. Dit marmer wordt vandaag de dag nog op een authentieke wijze geproduceerd en vandaar dat deze marmersoort beschikt over enkele unieke kenmerken waar je bij andere marmersoorten simpelweg niet op kunt rekenen. Zo zijn deze producten op een bijzonder hoogwaardige wijze afgewerkt.

Emperador Dark

Op zoek naar donkerbruin marmer met prachtige texturen? Dan kan je met Emperador Dark werkelijk niet de mist in gaan. Deze marmersoort beschikt over grove korrels van zowel lichte als donkere kleuren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat we deze marmersoort gebruikt zien worden voor het maken van marmeren meubels, zoals bijvoorbeeld wastafels. Daarnaast is het vaak mogelijk om te kiezen uit verschillende afwerkingen.

Crema Marfil

Wanneer je de voorkeur geeft aan marmer met een lichte teint is Crema Marfil een uitstekende keuze. Ook dit Spaanse marmer zien we enorm veel terug in woningen en dan voornamelijk als toepassing voor vloeren van natuursteen. De licht teint zorgt ervoor dat iedere kamer ruimtelijk en luxe oogt. Deze marmersoort is dan ook een favoriet van velen.

Het onderhouden van marmer

Mocht je Spaans marmer in je woning willen gebruiken is het natuurlijk wel zo handig dat je precies weet hoe je dit materiaal moet onderhouden. Hieronder hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet, zodat je precies weet hoe je het marmer moet reinigen:

  • Gebruik lauwwarm water
  • Gebruik zachte doeken of sponzen
  • Gebruik bij voorkeur een speciaal reinigingsmiddel voor warmer
  • Neem het marmer af met schoon water
  • Droog het marmer af met een droge doek of een zeem
Ga naar de inhoud