Welke tuinplanten doen het goed in Spanje?

Welke tuinplanten doen het goed in Spanje?

Welke tuinplanten doen het goed in Spanje?

Woon je tijdelijk of zelfs definitief in Spanje en ben je in het bezit van een tuin? Dan is het natuurlijk wel zo fijn dat je deze tuin kunt opfleuren met prachtige bloemen en planten. Zonder bloemen en planten wordt het namelijk ook maar een saaie boel. Toch is het niet de meest eenvoudige taak om tuinplanten te kiezen, want niet iedere plant doet het helaas goed in het Spaanse klimaat. In dit blogartikel gaan we je dan ook precies vertellen welke planten het wél goed doen, zodat het ook voor jou mogelijk wordt om je tuin te voorzien van een prachtige uitstraling.

Olijfbomen

Spanje is de grootste producent van olijfolie ter wereld en dus het niet meer dan logisch dat olijfbomen het uitstekend doen in het Spaanse klimaat. In Spanje zijn er in totaal meer dan honderdnegentig miljoen(!) olijfbomen te vinden en dus kan je er vrij zeker van uitgaan dat een olijfboom het ook in jouw tuin uitstekend zal doen. Wel is het natuurlijk slim om jezelf in te lezen, zodat je precies weet hoe je een olijfboom moet verzorgen.

Palmbomen

Ook palmbomen profiteren uitstekend van het heerlijke klimaat in Spanje. Het is dan ook niet voor niets dat menige boulevard aan de kust vol staat met deze prachtige bomen. Wel zijn palmbomen relatief duur en kan het een behoorlijke tijd duren voordat deze bomen daadwerkelijk zijn volgroeit. Wel is je tuin direct verzekerd van een tropische uitstraling wanneer je deze bomen in je tuin plaatst.

De klimop

Ook planten uit de klimopfamilie zijn uitstekend te planten in je Spaanse tuin. De meeste planten van deze familie kunnen temperaturen tot -10 ºC verdragen. Daarnaast heeft deze plant de voorkeur om niet direct in de zon te staan. Wij raden het dan ook altijd aan je klimop in de schaduw te planten, zodat de plant niet onder de zon te lijden heeft.

Tips voor een prachtige tuin

Doordat het in de lente- en zomermaanden behoorlijk droog kan zijn in Spanje is het belangrijk om je planten te voorzien van genoeg vocht in combinatie met een voedingsrijke bodem. Zo is het mogelijk om speciaal strooisel rond de planten te strooien wat de verdamping van vocht zal tegenhouden. Ook zal dit de opbouw van zout in de bodem vertragen. Planten die over het algemeen weinig water nodig hebben hoeven niet vaak gesnoeid te worden. Wil je de planten toch snoeien? Probeer dit dan voor het aanbreken van de lente gedaan te hebben.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.