Tenerife overweegt om belasting voor toeristen in te voeren in specifieke gebieden

Tenerife overweegt om belasting voor toeristen in te voeren in specifieke gebieden
Beeld: via canva.com

Tenerife overweegt om belasting voor toeristen in te voeren in specifieke gebieden

In een poging om de natuurlijke schoonheid van Tenerife te behouden en de kwaliteit van de toeristische ervaring te verbeteren, heeft het Cabildo de Tenerife (het eilandbestuur) plannen goedgekeurd voor de invoering van een ‘ecologische toeristenbelasting’. Deze belasting, die na alle waarschijnlijkheid op 1 januari 2025 in werking zal treden, zal van toepassing zijn op bezoekers van de beschermde natuurgebieden op het eiland, zoals het Teide Nationaal Park, het dorp Masca, het Anaga Biosfeerreservaat of het Parque Rural Teno.

Als de plannen van het eilandbestuur doorgaan, zal dit de eerste toeristenbelasting op de Canarische Eilanden zijn. De opbrengsten van deze belasting zullen worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het verbeteren van de conservering en bescherming van de beschermde natuurgebieden, het onderhouden en upgraden van faciliteiten en infrastructuur in deze gebieden, en het bevorderen van milieueducatie en bewustwording onder bezoekers. Het doel is om duurzaam toerisme te stimuleren en de natuurlijke schoonheid van de eilanden te behouden voor toekomstige generaties.

Hoewel de details van de belasting nog moeten worden uitgewerkt, is dit een belangrijke stap in de richting van duurzaam toerisme en het behoud van de natuurlijke schoonheid van Tenerife voor toekomstige generaties.

Op dit moment heeft het eilandbestuur opdracht gegeven voor een studie naar de invoering van een ecologische belasting voor toeristen, met als doel het verbeteren en behouden van beschermde natuurgebieden op Tenerife, een Canarisch Eiland. Deze belasting zal voorlopig alleen gelden op Tenerife en niet op andere eilanden van de Spaanse archipel. Mogelijk kan het initiatief van Tenerife echter een voorbeeld zijn voor het invoeren van soortgelijke belastingen op andere eilanden.

Tenerife is een waar paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers. Met zijn vulkanische landschappen, weelderige vegetatie en beschermde natuurgebieden, biedt dit eiland een unieke ervaring voor iedereen die op zoek is naar een intieme verbinding met de natuur. Terwijl je kunt genieten van de schoonheid van Tenerife, is het van cruciaal belang dat we verantwoord en duurzaam toerisme omarmen om deze kwetsbare ecosystemen te beschermen voor toekomstige generaties. 

Ga naar de inhoud