Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (100)

Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (100)
Beeld: ingezonden

Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (100)

In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Pinoso, Alicante een prachtig oud vervallen herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin. Een verbouwing van 3 jaar heeft het 250 jaar oude pand omgetoverd tot een succesvolle B&B in Pinoso, Alicante. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven.

Blog nummer 100, wat een mijlpaal !! Toen we begonnen met schrijven hadden we dit niet verwacht. In het begin hadden we genoeg inspiratie; de renovatie, alle bouwperikelen en hoe we de B&B vergunning voor elkaar hebben gekregen, maar waarover zouden we schrijven als dit alles zo’n beetje afgerond zou zijn. Het blijkt dat we nog steeds genoeg beleven om over te schrijven en dat jullie lezers dit waarderen. Dank jullie wel hiervoor! We gaan voorlopig nog even door met het delen van ons leven.

De twee Leeuwtjes hebben vakantie en lopen rond op Tenerife. We hebben een hotel appartement op Noord Tenerife. Het is hier fijn! Lekkere temperaturen en vooral in de avond blijft het warm genoeg om zonder jas op terrasjes te zitten. Het is wel behoorlijk toeristisch, maar op een fijne manier. In het zuiden schijnt het wel heel erg toeristisch te zijn, want daar landen de meeste toeristen met het vliegtuig en arriveren veel cruiseschepen. Vanuit de locals waren er afgelopen week protesten tegen de bouw van nieuwe grote hotels en de grote stroom toeristen die hun eiland veranderen. Op zich wel begrijpelijk, maar de toeristen brengen ook wel wat economische voordelen. Veel mensen hebben een baan in het toerisme en leven hier dus van. Een beetje dubbel dus …

Alle Canarische eilanden zijn door vulkanen gevormd. De vulkaan op Tenerife is El Teide. Door verschillende mensen kregen we vooraf de tip om vooral een stuk de vulkaan op te gaan. Gelukkig kan dit met een auto en ze hadden gelijk, het is een heel bijzonder, bizar en mooi landschap! Voor ons voelt deze vakantie wel heel speciaal. Voor het eerst in heel wat jaren hebben we wat meer budget voor een vakantie en hoeven we niet elk dubbeltje drie keer om te draaien. Zo hebben we een leuke boottocht gemaakt. In de wateren tussen Tenerife en buureiland La Gomera leven in het wild dolfijnen en walvissen en daar zijn we met de boot naartoe gegaan. We hebben heel wat dolfijnen gezien en twee verschillende soorten walvissen. Één walvis die we hebben gespot was wel 16 meter. Heel indrukwekkend!

Voor morgen staat er een bezoek aan een bananenplantage op de agenda. Bij ons in Pinoso en vele andere plaatsen op het vasteland van Spanje kun je twee soorten bananen kopen. Naast de “gewone bananen” die je ook ziet in Nederland en België zijn er bananen te koop die op de Canarische eilanden worden gekweekt. We gaan de komende dagen nog lekker genieten van onze vakantie. Hasta luego, Tom y Danielle.

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud