skip to Main Content
Merendeel van de vrouwen onder de 35 jaar in Spanje heeft geen kinderen
Freepik

Merendeel van de vrouwen onder de 35 jaar in Spanje heeft geen kinderen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Vrouwen -35 jaar hebben geen kinderen in Spanje

Freepik

MADRID – Volgens de laatste berekeningen van het Sociedad Española de Fertilidad (SEF) heeft 70% van de vrouwen onder de 35 jaar in Spanje geen kinderen. Aangezien de vruchtbaarheid van de vrouwen vanaf de 35-jarige leeftijd flink daalt, is het merendeel van de vrouwen van die leeftijd genoodzaakt om, als ze nog een kind willen hebben, gebruik te maken van een geassisteerde reproductieve behandeling.

Volgens de Spaanse vereniging voor Vruchtbaarheid moet er in Spanje een beleid komen om de geboorte aan te moedigen omdat Spanje op dit moment het land is binnen de EU waar gemiddeld de minste kinderen geboren worden. Volgens andere studies wacht 60% van de vrouwen in Spanje tot na de 30-jarige leeftijd om een eerste kind te hebben.

Spanje staat samen met Italië op de laagste plaats wat betreft de Europese geboortecijfers wat in de loop van de jaren een groot probleem kan worden voor het aantal inwoners in Spanje. Het geboortecijfer in Spanje staat gemiddeld op 1,34 kinderen per vrouw terwijl het Europees gemiddeld 1,6 kinderen is. Spanje staat ver achter bijvoorbeeld Frankrijk, Zweden of Ierland waar dat gemiddeld 1,8 kinderen per vrouw is.

In 2015 werden er in Spanje 36.318 baby’s geboren door kunstmatige voortplantingstechnieken waarvan er 29.366 werden geboren in bij Spaanse ouders. De overige 6.952 baby’s werden weliswaar geboren in Spanje maar dat gebeurde bij buitenlandse ouders die naar Spanje zijn gereisd omdat het land een goede reputatie heeft als het gaat om kunstmatige voortplanting waarbij blijkbaar ook de wetgeving flexibeler is.

In Spanje is de gemiddelde leeftijd voor het hebben van een eerste kind 30,8 jaar terwijl dat in Nederland 29,8 jaar is en in België 28,8 jaar. De gemiddelde leeftijd van Europa is 29 jaar terwijl de hoogste gemiddelde leeftijd geldt in Italië met 31 jaar en de jongste gemiddelde leeftijd in Bulgarije met 26 jaar.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Gebruik van kunstmatige hormonen in de pil zorgen ervoor dat je na twintig jaar gebruik minder makkelijk vruchtbaar bent. Lekker geld verdienen overal met pillen draaien die de gezondheid schaden, maar mopperen als er veertigduizend ivf behandelingen voorkomen. Vrouwen laten zich behandelen als koeien. Voor de pil-tijd was het ook broedmachine zijn, zo vroeg mogelijk aan de man. Dat vrouwen tussen neus en lippen regelmatig nog vijf kinderen kregen na hun veerstigste viel niet eens op, als je maar vroeg getrouwd was. Als vrouw moet je zuinig zijn op jezelf. We zijn geen dieren. Zolang je een of twee handen en je hersenen je bijstaan, moet je ze gebruiken. En wie slim is laat ook de drank staan, slecht voor de hersenen en slecht voor de rest van de organen, van zowel man als vrouw. … laten we over de spermakwaliteit van oude mannen (36+) een volgend artikel schrijven.

  2. Ja,.als je geen financieel stabiel inkomen hebt of je verdient simpelweg te weinig dan ben je wel gek om een kind op de wereld te zetten. Zal steeds vaker voorkomen, totdat je als overheid investeert i vrouwen!

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken