Spaanse autoriteiten zijn op zoek naar 6.801 vermiste personen

Spaanse autoriteiten zijn op zoek naar 6.801 vermiste personen

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het ministerie van Binnenlandse Zaken is op zoek naar 6.801 vermiste personen in en buiten Spanje. Daarvan zijn er 2.749 minderjarigen die nog steeds vermist worden. Deze nummers werden bekend gemaakt door de Secretaris van Staatsveiligheid (Estado de Seguridad) bij de presentatie van de jaarresultaten van het ANAR telefoonnummer waar men vermiste minderjarigen kan opgeven. In 2017 ontving men daar 1.889 telefoontjes over vermiste personen.

Mocht er in Spanje iemand vermist raken dan kan het telefoonnummer van ANAR (Ayuda a Niños y Adolescentes en Riesgo) gebeld worden. In principe is dit telefoonnummer (116000) bedoeld om vermissingszaken van kinderen en tieners te melden, iets wat dan ook 1.889 keer gedaan werd in 2017 waarbij er in 558 gevallen sprake was van minderjarigen.

Het merendeel van deze minderjarigen is teruggevonden maar volgens de nummers van Binnenlandse Zaken worden er nu nog steeds 2.749 vermist. Van dat aantal zijn er 1.264 minderjarigen die uit een opvangtehuis zijn gevlucht en spoorloos zijn verdwenen. Van het totaal aantal vermiste minderjarigen zijn er volgens de Secretaris van Staatsveiligheid 17 ernstige gevallen waarbij sprake is van onvrijwillige verdwijningen.

Gedurende 2017 ontving men bij ANAR 558 meldingen van verdwijningen van minderjarigen, een 62% meer dan het jaar daarvoor. Het merendeel van de 154.000 telefoontjes die men bij ANAR binnenkreeg in 2017 was om informatie te vragen (79,9%) maar er kwamen ook meldingen binnen van ontvoering door een van de ouders (7,5%), minderjarigen die uit huis zijn gezet (6,5%), verdwijning na een ongeval (4,5%) en minderjarigen die zonder begeleiding naar het buitenland zijn gegaan (0,9%).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.