skip to Main Content
Spaanse autoriteiten zijn op zoek naar 6.801 vermiste personen
123RF

Spaanse autoriteiten zijn op zoek naar 6.801 vermiste personen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Spanje zoekt naar 6.801 vermiste personen

123RF

MADRID – Het ministerie van Binnenlandse Zaken is op zoek naar 6.801 vermiste personen in en buiten Spanje. Daarvan zijn er 2.749 minderjarigen die nog steeds vermist worden. Deze nummers werden bekend gemaakt door de Secretaris van Staatsveiligheid (Estado de Seguridad) bij de presentatie van de jaarresultaten van het ANAR telefoonnummer waar men vermiste minderjarigen kan opgeven. In 2017 ontving men daar 1.889 telefoontjes over vermiste personen.

Mocht er in Spanje iemand vermist raken dan kan het telefoonnummer van ANAR (Ayuda a Niños y Adolescentes en Riesgo) gebeld worden. In principe is dit telefoonnummer (116000) bedoeld om vermissingszaken van kinderen en tieners te melden, iets wat dan ook 1.889 keer gedaan werd in 2017 waarbij er in 558 gevallen sprake was van minderjarigen.

Het merendeel van deze minderjarigen is teruggevonden maar volgens de nummers van Binnenlandse Zaken worden er nu nog steeds 2.749 vermist. Van dat aantal zijn er 1.264 minderjarigen die uit een opvangtehuis zijn gevlucht en spoorloos zijn verdwenen. Van het totaal aantal vermiste minderjarigen zijn er volgens de Secretaris van Staatsveiligheid 17 ernstige gevallen waarbij sprake is van onvrijwillige verdwijningen.

Gedurende 2017 ontving men bij ANAR 558 meldingen van verdwijningen van minderjarigen, een 62% meer dan het jaar daarvoor. Het merendeel van de 154.000 telefoontjes die men bij ANAR binnenkreeg in 2017 was om informatie te vragen (79,9%) maar er kwamen ook meldingen binnen van ontvoering door een van de ouders (7,5%), minderjarigen die uit huis zijn gezet (6,5%), verdwijning na een ongeval (4,5%) en minderjarigen die zonder begeleiding naar het buitenland zijn gegaan (0,9%).

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
 1. Het is en blijft een wereld vol met ontspoorde beesten. Dieren zijn hier niet mee te vergelijken voor alle duidelijkheid. !
  De oorzaken van vermiste personen wil je eigenlijk niet weten. Het zijn bizarre omstandigheden waar minderjarigen mee te maken hebben . Een zieke geest die wil scoren om maar een voorbeeld te noemen. Bij weeskinderen is het leven helemaal uitzichtloos.

  Ook al zijn de pleeggezinnen goed in het opnemen. Het blijft een leegte die niet op te vullen is. Bij vertrek uit opvang zijn veel redenen op te noemen die de doorslag geven om weg te gaan.
  Spanje of andere landen het maakt eigenlijk niets uit waar men heen gaat. Een andere omgeving voor een nieuwe start te maken en geld speelt daar een grote rol in voor het overleven in deze harde onmenselijke wereld.

  De armoede en het alleen moeten zijn is zwaar .
  Dat ouders hier de oorzaak van kunnen zijn is ook een punt van aandacht. Geweld , misbruik , geen aandacht en geen begeleiding de lijst is lang. Geldzorgen , verslaving , prostitutie , loverboys , lovergirls .
  Teveel om op te noemen.

  Er zit veel scheef in dit aardse leven dat is wel duidelijk. Als je op oudere leeftijd de realiteit onderzoekt met eigen ervaringen kom je tot de conclusie dat het leven nergens op slaat en nergens rekening mee houdt. Wegdromen om er tijdelijk vanaf te zijn is geen optie., Voortdurend alert zijn wel . Een zelfverdedigende opstelling in het aardse leven is wel aan te bevelen. Een gezonde beschaving is er nooit geweest en zal ook voorlopig niet , misschien wel helemaal niet er komen.

  Er zijn helaas teveel slechte invloeden die overal om de hoek staan te wachten om toe te slaan . Een rad dat wankelt en los begint te raken .
  Corruptie , geweld , vervuiling , ziekelijk machtsvertoon. Nee mijn ogen zijn helder en wijd open. Een beerput dat is het. Al die tralies op alle woningen en niet alleen in Spanje zeggen al genoeg.

  Gelukkig zijn er ook die dit niet willen en proberen er de oplossing voor te vinden. Wat niet eenvoudig is en men voelt de machteloosheid . Boeven en beesten zijn er altijd al geweest en verdwijnen niet . Zolang er op grote schaal niet ingegrepen wordt , verandert er niets tot weinig.

  Geld veroorzaakt een hoop ellende als het verkeerd gehanteerd wordt. Daar ligt de kern van alle problemen. Besmet geld. Een dwangmiddel of een betaalmiddel dat is het verschil.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken