Belgische vrouw door haar partner vermoord aan de Costa Brava (UPDATE)

Belgische vrouw door haar partner vermoord aan de Costa Brava
Beeld: Twitter

Belgische vrouw door haar partner vermoord aan de Costa Brava (UPDATE)

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GERONA – Een 72-jarige man met de Spaanse nationaliteit heeft deze woensdag in L’Escala, provincie Gerona, zijn Belgische partner om het leven gebracht. De man heeft dat gedaan door middel van messteken en pleegde na zijn daad zelfmoord door zichzelf op te hangen.

De moord wordt door de Catalaanse politie Mossos d’Esquadra onderzocht als een partnergeweld zaak. De Belgische vrouw werd bedekt met een deken in de tuin gevonden terwijl er een briefje bij lag van de man die zichzelf in huis heeft opgehangen.

Het vreemde is dat volgens de regionale krant de auto van het echtpaar in de nabijheid van de woning verbrand werd teruggevonden. 

UPDATE: woensdag 16:30 uur

De man heeft zijn Belgische partner met messteken om het leven gebracht en heeft zichzelf daarna aan een boom opgehangen. De vrouw die in de tuin werd gevonden was niet bedekt met een deken zoals eerder vermeld maar met een gordijn. Dit alles gebeurde in de Puig Padrò wijk van l’Escala.

De auto van de vrouw stond nabij de woning geparkeerd maar was in brand gestoken. In de auto lag veel verbrande kleding. Volgens getuigen had de Belgische vrouw A.C. de koffers gepakt om de woning te verlaten. De woning was voor 20% van de vrouw die de woning van haar overleden moeder als erfenis had ontvangen terwijl ze 80% van de woning aan haar partner had verkocht.

Het tweetal was reeds een jaar geleden gescheiden maar om economische redenen bleven ze beide in de woning leven.

Ga naar de inhoud