Batman komt vanaf 14 september naar Benidorm in nieuwe comic

Batman komt vanaf 14 september naar Benidorm in nieuwe comic
Beeld: DC Comica

Batman komt vanaf 14 september naar Benidorm in nieuwe comic

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Batman komt in de nieuwe comic ‘Batman: The World’ die vanaf 14 september 2021 te koop zal zijn naar de populaire kustplaats Benidorm. De superheld komt naar de Costa Blanca en zal o.a. te zien zijn terwijl hij op een Osborne stier zit en over de kustplaats kijkt (zie foto onderaan artikel).

Dat Batman naar Benidorm komt is te danken aan de Spaanse stripcartoonist Paco Roca die de bekende Bruce Wayne naar de kustplaats aan de Costa Blanca laat komen voor een missie waar de superheld tegen een of andere kwaadaardige entiteit moet vechten en zich meer van een menselijke kant laat zien, aldus de stripcartoonist.

In de comic ‘Batman: The World’ zal de Amerikaanse superheld in een 184 pagina’s tellend stripalbum 14 landen bezoeken waaronder ook Benidorm in Spanje. De reis van Bruce Wayne naar Benidorm is te danken aan de 52-jarige Spaanse stripcartoonist Paco Roca die in Valencia is geboren.

In de nieuwe comic heeft DC Comics aan 14 stripcartoonisten gevraagd om in verschillende landen een avontuur te bedenken en tekenen. Voor Spanje werd voor de prijzenwinnende Paco Roca gekozen. Batman bezoekt in de nieuwe comic ook Noord-Amerika, Frankrijk, Italië, Duitsland, Tsjechië, Rusland, Polen, Turkije, Mexico, Brazilië, China, Korea en Japan maar dus niet Nederland of België.

‘Batman: The World’ wordt op dinsdag 14 september 2021 wereldwijd gelanceerd, slechts vier dagen voor de Wereld Batman Day die elk jaar op 18 september plaatsvindt.

batman1
Ga naar de inhoud