Costa del Sol opent juni met 166 hotels en een verwachte bezetting van 40%

Costa del Sol opent juni met 166 hotels en een verwachte bezetting van 40%
Beeld: Freepik

Costa del Sol opent juni met 166 hotels en een verwachte bezetting van 40%

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De Costa del Sol verwacht dat in de maand juni 166 hotels open zullen zijn terwijl er nog 164 gesloten blijven. Dat betekent dat 50,3% van alle hotels aan de Costa del Sol in de provincie Málaga open zullen gaan in de hoop dat vanaf die maand ook de Britten zonder problemen naar de populaire kust kunnen reizen.

De Asociación de Empresarios Hoteleros de la Costa del Sol ofwel de vereniging van hoteleigenaren aan de Costa del Sol hoopt dat de bezetting van de hotels 40,4% zal zijn in de maand juni. Dat is iets meer dan de 34,26% bezetting die geregistreerd werd in de maand mei.

Er zullen 166 hotels open zijn in juni terwijl er nog steeds 164 hotels gesloten zullen zijn. Iets meer dan helft van alle hotels die bij de vereniging is aangesloten zal open zijn, om precies te zijn 50,3%.

Men hoopt dat de Britten zonder problemen in de maand juni naar de Costa del Sol kunnen reizen. Het zijn de vakantiegangers uit het Verenigd Koninkrijk die belangrijk zijn want in het jaar 2019 was dat goed voor 27% van alle gasten in de hotels. 

In heel 2019 vonderen meer dan 27 miljoen hotelovernachtingen plaats aan de Costa del Sol, cijfers die niet in 2020 en ook dit jaar niet gehaald gaan worden.

Alle hotels bij elkaar zijn er 83.076 bedden waarvan er in juni 36.021 (42,81%) te gebruiken zullen zijn in de 166 hotels die geopend zijn. In 2019 waren de hotels die bij de vereniging zijn aangesloten goed voor 16.967 banen. Daarvan zal slechts een deel in juni aan het werk kunnen gaan wanneer de 166 hotels open zijn en er een stijgende bezetting komt.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.