Paradores hotels in Spanje waar men met de hond of kat mag overnachten

Paradores hotels in Spanje waar men met de hond mag overnachten
Beeld: Pixabay

Paradores hotels in Spanje waar men met de hond of kat mag overnachten

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Er zijn in Spanje en nu ook in Portugal ongeveer 100 Paradores hotels te vinden waar je als gast kunt slapen in kastelen, kloosters, paleizen en andere monumenten. Maar hondeneigenaren die met hun viervoeter op reis gingen konden niet terecht in deze staatshotels. Dat is sinds 2019 veranderd en er zijn inmiddels 31 hotels waar het ook is toegestaan om met een hond (of kat) te overnachten.

De Paradores hotels hebben sinds 2019 het aanbod van hotels waar honden zijn toegestaan uitgebreid van 7 hotels twee jaar geleden naar een totaal van 31 Paradores waar men met een hond mag overnachten. Deze Paradores hebben de naam ‘Paradores Pet Friendly’ gekregen.

De 31 Paradores waar honden zijn toegestaan zijn onder te verdelen in Paradores in de bergen, dichtbij zee, Paradores met geschiedenis en Paradores in de stad.

Paradores in de bergen/natuur: Artíes (Lerida), Bielsa (Huesca), Cangas de Onís (Asturië), Cazorla (Jaén), Cervera de Pisuerga (Palencia), Cruz de Tejeda (Gran Canaria), Fuente Dé (Cantabrië), Gredos (Cáceres), La Gomera (Santa Cruz de Tenerife, La Gomera), Las Cañadas del Teide (Tenerife), Vic-Sau (Barcelona) en Villafranca del Bierzo (Léon).

Paradores dichtbij of aan zee: Benicarló (Castellón), El Hierro (Santa Cruz de Tenerife, El Hierro), El Saler (Valencia), La Palma (Santa Cruz de Tenerife, La Palma), Limpias (Cantabrië), Málaga Golf (Málaga) en Ribadeo (Lugo, Galicië).

Paradores met geschiedenis: Ciudad Rodrigo (Salamanca), Guadalupe (Cáceres), Jarandilla (Cáceres), Verín (Ourense, Galicië) en Zafra (Badajoz).

Paradores in de stad: Albacete (Castilla-La Mancha), Benavente (Zamora), Ceuta, Manzanares (Ciudad Real), Melilla, Tordesillas (Valladolid) en Tui (Galicië).

Om met een hond in een van bovenstaande Paradores te overnachten moet de leeftijd en het formaat van de hond bevestigd worden en mag het in het geval van honden niet om potentieel gevaarlijke rassen gaan. Bij de reservering dient het te gaan om honden x-small of mini (<5 kilo), small dogs (5-14 kilo) and medium dogs (15-24 kilo). Om te reserveren dient men te bellen, dat gaat (nog) niet via internet.

De kosten zijn 15 euro per dag/nacht per huisdier waarbij er geen onderscheid wordt gemaakt tussen een hond of een kat en de grootte van het dier.

Er mag maximaal maar één huisdier per kamer gereserveerd worden.

Alle documenten van het huisdier moeten in orde zijn en huisdieren uit het buitenland moeten het Europese Paspoort voor huisdieren hebben. Meer regels, zijn HIER te lezen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.