Trainer Zidane verlaat officieel Real Madrid en koeman misschien FC Barcelona?

Trainer Zidane verlaat officieel Real Madrid en koeman misschien FC Barcelona?
Beeld: Zidane en Koeman / Twitter

Trainer Zidane verlaat officieel Real Madrid en koeman misschien FC Barcelona?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Real Madrid heeft via Twitter het officiële vertrek van de Franse trainer Zinedine Zidane aangekondigd. Volgens de Koninklijke is het de Franse trainer zelf die heeft aangegeven niet door te willen gaan als de ‘entrenador’ van het eerste voetbalelftal van Real Madrid. 

Het is de tweede keer dat de voormalige Real Madrid speler de club als trainer verlaat. Dat gebeurde ook al eind mei 2018 toen hij vanaf januari 2016 gedurende twee jaar en vijf maanden de hoofdtrainer was van het eerste elftal. Daarvoor was Zidane ook al de assistent trainer in het seizoen 2013/2014 en de trainer van Real Madrid B tussen 2014 en 2016.

Op 11 maart 2019 keerde Zidane terug naar Real Madrid nadat Santiago Solari wegens tegenvallende resultaten werd ontslagen. Als trainer wist hij in het seizoen 2019/2020 toch de Primera Division La Liga te winnen en ook de Supercopa de España. Het seizoen 2020/2021 is wat betreft gewonnen competities minder succesvol gebleken.

Eerder won Zinedine Zidane als trainer met Real Madrid de FIFA Club World Cup in 2016 en 2017; UEFA Champions League in 2015/16, 2016/17 en 2017/18; UEFA Super Cup in 2016 en 2017.

FC Barcelona en Koeman

In Barcelona lijkt het er ook op dat Ronald Koeman op zoek moet naar een andere club. Koeman kwam in augustus 2020 naar FC Barcelona waar hij tussen 1989 en 1995 67 doelpunten in 192 gewonnen wedstrijden maakte.

Als trainer is hij echter minder succesvol gebleken en het lijkt erop dat Koeman niet door dezelfde deur kan met de recent gekozen voorzitter Joan Laporta die als voorzitter terugkeerde naar de Catalaanse topclub.

Koeman heeft van Laporta gehoord dat hij 15 dagen de tijd heeft om een vervanging voor hem als trainer te zoeken. Officieel is dit nieuws echter nog niet bevestigd maar er wordt wel in de Spaanse sportpers over geschreven.

Naast speler bij het eerste elftal van FC Barcelona tussen 1989 en 1995, is Koeman tussen 1998 en 2000 assistent trainer geweest en in het seizoen 1999/2000 trainer van FC Barcelona B. In het seizoen 2007/2008 was Koeman ook trainer van Valencia.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.