Verboden te roken op vier stadsstranden van Barcelona

Verboden te roken op vier stadsstranden van Barcelona
Beeld: Barcelona.cat

Verboden te roken op vier stadsstranden van Barcelona

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Vanaf zaterdag 29 mei is het verboden te roken op vier van de negen stranden die de stad Barcelona rijk is. Het gaat om de stranden Sant Miquel, Somorrostro, Nova Icària en Nova Mar Bella die rookvrij worden of ‘playas sin humo’. Het gaat in principe om een proef waarbij er niet gerookt mag worden op deze stranden maar waarbij rokers die wel roken geen boetes kunnen krijgen.

Er komen steeds meer stranden bij in Spanje waar niet meer gerookt mag worden. Het gaat om zogenaamde ‘playas sin humo’ of zoals dat in het Catalaans heet ‘platges sense fum’. 

In Barcelona mag er op de stranden en in de zee bij de ‘playas’ Sant Miquel, Somorrostro, Nova Icària en Nova Mar Bella vanaf zaterdag 29 mei tot 12 september 2021 niet meer gerookt worden.

Het initiatief in Barcelona heeft tot doel de bescherming van de gezondheid te bevorderen en de rechten van niet-rokers, vooral de meest kwetsbaren zoals kinderen en zwangere vrouwen, te garanderen en om het milieu te beschermen aangezien sigarettenpeuken een zeer vervuilend en moeilijk af te breken afval is wat achter blijft in het zand.

Gebruikers van deze stranden kunnen hun ervaring delen door mee te doen met de enquête die HIER te vinden is. Aan de hand daarvan besluit de gemeente voor het jaar daarop wat te doen met de rookvrije stranden en of het dan wel officieel wordt.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.