Nederlander overlijdt na kapmes-aanval van een landgenoot in Torremolinos

Nederlander overlijdt na kapmes-aanval van een landgenoot in Torremolinos
Beeld: Canva

Nederlander overlijdt na kapmes-aanval van een landgenoot in Torremolinos

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Een tragedie in Torremolinos. Een 50-jarige Nederlander is daar woensdag na een discussie met een andere (vermoedelijke) Nederlandse man in een Nederlandse bar overleden nadat hij werd aangevallen met een kapmes (machete). De Nederlander sprak de landgenoot aan op zijn gedrag jegens enkele klanten en werd daarna op straat aangevallen waarna hij aan zijn verwondingen overleed.

Volgens de krant Málaga Hoy gaat het om de 50-jarige Nederlandse Cees V. die in Benidorm woonachtig is maar vaak naar de Costa del Sol reisde. Woensdag werd de finale van de UEFA Cobrebnce League 2022 gespeeld tussen Roma en Feyenoord. De overleden Nederlander volgde deze wedstrijd in de Nederlandse bar Heineken Corner in de buurt La Carihuela in Torremolinos.

Er was een hooggespannen en euforische sfeer omdat het om een Nederlandse bar gaat waar Nederlandse en klanten van andere nationaliteiten vaak komen. Na middernacht begon een (vermoedelijke Nederlandse) 57-jarige man die regelmatig aan de bar zit in de Heineken Corner obscene opmerkingen te maken tegen enkele jonge meisjes die ook in de bar op bezoek waren. Cees V. sprak de andere man daarop aan waarna de zaak escaleerde.

Er volgde een vechtpartij waarbij de bareigenaar tussenbeide moest komen en de 57-jarige man die obscene opmerkingen maakte verzocht werd de bar te verlaten. Dat deed hij met tegenzin na betaling van zijn rekening. Op dat moment leek de ruzie gesust en werd het weer rustig in Heineken Corner.

De overleden Nederlander ging na 20 minuten buiten een sigaretje roken en merkte de andere man op die aan de overkant van de straat stond. Daarop volgde weer een woordenwisseling en een gevecht waarbij de andere man een kapmes (machete) gebruikte om de Nederlander in de buikstreek te verwonden. Na die aanval vluchtte de aanvaller en wist de hevig bloedende Nederlander de bar binnen te lopen waar hij nog enige tijd bij bewustzijn bleef. Maar Cees V. had teveel bloed verloren en het ambulancepersoneel kon alleen nog maar het overlijden vaststellen.

Na de aanval rende de 57-jarige aanvaller weg maar de eigenaar en een familielid renden achter de aanvaller aan om hem niet uit het oog te verliezen terwijl de politie gebeld werd. De aanvaller vluchtte een appartementengebouw binnen waarna agenten van de Policía Nacional hem konden arresteren.

Volgens buurtbewoners is de aanvaller ook een Nederlandse man die elke week op bezoek kwam in de Heineken Corner waar hij klaarblijkelijk al vaker voor problemen en ruzies heeft gezorgd. Hij schijnt ook al jaren in Torremolinos te wonen. Het slachtoffer was ook een Nederlander die met zijn vrouw in Benidorm woonde maar om de twee of drie weken naar Torremolinos reisde om daar enkele dagen bij vrienden te zijn.

Ga naar de inhoud