Search
menu
Search

80 Belgische scholieren stranden na Barcelona-bezoek en buspech in Frankrijk

80 Belgische scholieren stranden na Barcelona-bezoek en buspech in Frankrijk
Beeld: Canva

80 Belgische scholieren stranden na Barcelona-bezoek en buspech in Frankrijk

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Circa 80 leerlingen en begeleiders van een school in Halle (Vlaams-Brabant) hadden woensdagavond pech. Dat wil zeggen, de touringcar waarin ze zaten die op weg was van Barcelona naar België kreeg pech waarna de ellende begon. Het gezelschap was na een schoolreis naar de Catalaanse stad op weg terug naar huis maar moesten noodgedwongen de nacht doorbrengen in een hotel.

Alles verliep soepel tijdens de schoolreis naar Barcelona en de 80 leerlingen en begeleiders hadden zin om terug te keren naar Halle in België. Maar tijdens de terugreis ging het net over de grens in Frankrijk mis. De touringcar kreeg pech nadat de waterpomp die de motor koelt kapot ging. Het repareren ter plaatse lukte niet en de bus werd weggesleept naar een garage waar men alleen maar kon vertellen dat het een week zou duren voordat de kapotte waterpomp vervangen kon worden.

Op dat moment wist eigenlijk niemand wat ze moest doen. In diverse Belgische kranten wordt geschreven dat de touringcarmaatschappij in kwestie tegen de begeleiders en chauffeur had gezegd dat ze zelf maar voor een oplossing moesten zorgen. In eerste instantie dacht men aan een treinreis terug naar België maar dat zou te lang duren. Uiteindelijk werd een pechdienst voor autobussen gebeld die meteen in actie kwam, iets wat de directrice van de school ook kan bevestigen.

De leerlingen en leerkrachten konden overnachten in een hotel nabij de garage in Perpignan waar ze ook een ontbijt en middagmaaltijd kregen aangeboden. Daarna werd midden in de nacht een dubbeldek vervangbus geregeld die uiteindelijk de dag daarna de leerlingen en leerkrachten naar België heeft gebracht. 

De touringcarmaatschappij zegt dat pech iedereen kan overkom en en dat ze hun best hebben gedaan om een correcte en snelle oplossing te vinden. De school heeft de overnachting in het hotel zelf geregeld terwijl de touringcarmaatschappij een vervangende bus heeft geregeld.

Ga naar de inhoud