80 Belgische scholieren stranden na Barcelona-bezoek en buspech in Frankrijk

80 Belgische scholieren stranden na Barcelona-bezoek en buspech in Frankrijk
Beeld: Canva

80 Belgische scholieren stranden na Barcelona-bezoek en buspech in Frankrijk

BARCELONA – Circa 80 leerlingen en begeleiders van een school in Halle (Vlaams-Brabant) hadden woensdagavond pech. Dat wil zeggen, de touringcar waarin ze zaten die op weg was van Barcelona naar België kreeg pech waarna de ellende begon. Het gezelschap was na een schoolreis naar de Catalaanse stad op weg terug naar huis maar moesten noodgedwongen de nacht doorbrengen in een hotel.

Alles verliep soepel tijdens de schoolreis naar Barcelona en de 80 leerlingen en begeleiders hadden zin om terug te keren naar Halle in België. Maar tijdens de terugreis ging het net over de grens in Frankrijk mis. De touringcar kreeg pech nadat de waterpomp die de motor koelt kapot ging. Het repareren ter plaatse lukte niet en de bus werd weggesleept naar een garage waar men alleen maar kon vertellen dat het een week zou duren voordat de kapotte waterpomp vervangen kon worden.

Op dat moment wist eigenlijk niemand wat ze moest doen. In diverse Belgische kranten wordt geschreven dat de touringcarmaatschappij in kwestie tegen de begeleiders en chauffeur had gezegd dat ze zelf maar voor een oplossing moesten zorgen. In eerste instantie dacht men aan een treinreis terug naar België maar dat zou te lang duren. Uiteindelijk werd een pechdienst voor autobussen gebeld die meteen in actie kwam, iets wat de directrice van de school ook kan bevestigen.

De leerlingen en leerkrachten konden overnachten in een hotel nabij de garage in Perpignan waar ze ook een ontbijt en middagmaaltijd kregen aangeboden. Daarna werd midden in de nacht een dubbeldek vervangbus geregeld die uiteindelijk de dag daarna de leerlingen en leerkrachten naar België heeft gebracht. 

De touringcarmaatschappij zegt dat pech iedereen kan overkom en en dat ze hun best hebben gedaan om een correcte en snelle oplossing te vinden. De school heeft de overnachting in het hotel zelf geregeld terwijl de touringcarmaatschappij een vervangende bus heeft geregeld.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.