Het beste water ter wereld komt uit Castellón in Spanje

Het beste water ter wereld komt uit Castellón in Spanje
Beeld: Agua de Benassal / web

Het beste water ter wereld komt uit Castellón in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

CASTELLÓN – Het internationaal instituut van de ‘Calidad Monde Selection’ kende eerder deze week de ‘Gran Gold Quality Award’ uit aan water dat ontspringt in de Spaanse provincie Castellón. Het water is zo bijzonder omwille van zijn precieze chemische samenstelling en smaak.

Spanje mag dan wel steeds vaker met droogte te kampen hebben, het land beschikt toch ook over heel veel en heel kwalitatieve bronnen. Het kwaliteitsinstituut ‘Monde Selection’ analyseert elk jaar heel wat verschillende water bottelaars, en kent ditmaal de hoogste prijs toe aan Agua de Benassal; flessen water die afkomstig zijn uit de Spaanse provincie Castellón.

Agua de Benassal ontspringt uit de d’En Segures bron in de provincie Castellón. Al 13 jaar lang scoort het water uitstekend in allerlei internationale competities, en het water wordt dan ook niet voor niets het ‘beste water ter wereld genoemd’. Die titel komt er natuurlijk niet zomaar, maar wordt uitgereikt na een grondige analyse van de mineralen, chemische samenstelling, de hoeveelheid kalk, bicarbonaat en de smaak van het water zelf.

De jury van deze editie bestond uit 80 experts uit prestigieuze organisaties als de Franse Culinaire Academie, Eurotoques, de Belgische Master Chefs, de Internationale Organisatie van wijnbouw en een hele reeks andere leden. 

De kwaliteit van het water van de d’En Segures bron in Benassal is al gekend sinds de 18e eeuw, en in 1928 werd het ook erkend als medicinaal mineraalwater. Dokters en andere heelmeesters gingen het voorschrijven voor mensen met nierproblemen of andere gezondheidsproblemen. De precieze samenstelling van Agua de Benassal heeft het water heel erg populair gemaakt in veel toprestaurants over de hele wereld. Zo vind je het hier en daar op tafel in de Verenigde Arabische Emiraten, China, of recentelijk ook in Panama.

Ga naar de inhoud