Madrid krijgt een gerecyclede replica van het kasteel van Doornroosje

Madrid krijgt gerecyclede replica van het kasteel van Doornroosje
Beeld: 123rf

Madrid krijgt een gerecyclede replica van het kasteel van Doornroosje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Disney viert dit jaar een belangrijke verjaardag. Enerzijds is het 50 jaar geleden dat Disneyland Orlando de deuren opende, anderzijds viert ook Disneyland Parijs zijn 30e verjaardag. Om dat te vieren is Disney van plan een replica te bouwen van het kasteel van Doornroosje (la bella durmiente) met gerecycleerd glas.

Disney en Spanje worden wel eens vaker in 1 adem vermeld. Zoals we eerder al schreven, verschijnt er namelijk zo nu en dan een dorp in Spanje dat beweert dat de stichter van het imperium precies op die plek geboren werd. 

Disney sloeg voor de gelegenheid de handen in elkaar met het Spaanse Ecovidrio, een organisatie die zich inzet voor het ophalen en recycleren van glas in heel Spanje. Het plan is om de Spaanse straten op te fleuren met glascontainers met Disney figuren op. Zo wil men de mensen sensibiliseren over het belang van afvalverwerking. Ook wordt Merchandising verkocht waarvan de opbrengst integraal naar het Aladin Fonds gaat, een fonds dat het leven van adolescenten met kanker probeert te verbeteren.

Het bijzondere van het verhaal is echter wat Disney van plan is met het ingezamelde glas. Wanneer er voldoende bijeen is gehaald, wil men namelijk met die scherven het bekende kasteel van Doornroosje nabouwen in Madrid (het kasteel dat zo emblematisch is in de Disney themaparken). Die replica komt er op 6 juni op de hoek van de Calle Juan de La Cierva en de Avenida del Infante Don Luis. Fans van de wondere wereld van Disney die in Madrid zijn kunnen zich die dag dus laten betoveren op straat.

Ga naar de inhoud