Search
menu
Search

Sebastian Vettel zet achtervolging in op elektrische step na overval in Barcelona

Sebastian Vettel zet achtervolging in op elektrische step na overval in Barcelona
Beeld: 123rf

Sebastian Vettel zet achtervolging in op elektrische step na overval in Barcelona

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Ook dieven kiezen er wel eens het verkeerde slachtoffer uit. Afgelopen weekend werd in Barcelona de Grote Prijs Formule 1 van Spanje gevierd. Maandag keerde het geluk zich tegen de Duitse Formule 1 rijder toen hij werd overvallen in Barcelona.

Sebastian Vettel is een van de wonderkinderen van het Duitse Formule 1. Momenteel rijdt hij voor het automerk Aston Martin, en afgelopen weekend stond hij voor hen op het parcours in Barcelona tijdens de Grote Prijs Formule 1 van Spanje.

Maandag reed Vettel met zijn familie door Barcelona toen hij heel even parkeerde tussen de paseo de Gracia en de Avenida Diagonal. Een aantal schurken zagen dat de wagen open stond en maakten van de gelegenheid gebruik een handtas te stelen die in de wagen lag. Een misdrijf dat dagelijkse kost is in Barcelona, maar natuurlijk enkel het nieuws haalt wanneer het een ster als Vettel overkomt.

Maar dat was buiten snelheidsduivel Vettel gerekend. Terwijl de meeste toeristen hun lot weemoedig zouden ondergaan, sprong de Formule 1 kampioen op een elektrische step en zette hij de achtervolging in. In de handtas zat heel wat van waarde; niet alleen persoonlijke documenten, maar ook een paar headphones met een GPS tracker in verwerkt. Dankzij die oortjes kon Vettel de dieven op het spoor blijven. Tijdens de achtervolging lichtte Vettel de politie in. Die raadde hem af zelf het spoor te volgen, maar Vettel negeerde hun advies en volgde de dieven tot in de Ciutat Vella.

Uiteindelijk eindigde Vettel in een winkel, waar hij tot zijn verbazing enkel de headphones aantrof. De dieven hadden ontdekt dat die GPS trackers bevatten en lieten het kleinood daarom achter. Een vliegensvlugge achtervolging die dit keer zuur afliep voor Sebastian Vettel.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?