The Rolling Stones zijn met strenge veiligheidsmaatregelen geland in Madrid

The Rolling Stones zijn met strenge veiligheidsmaatregelen geland in Madrid
Beeld: The Rolling Stones / facebook

The Rolling Stones zijn met strenge veiligheidsmaatregelen geland in Madrid

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Alsof de Paus naar Madrid is gekomen, zo omschrijft de website 20 Minutos de aankomst van Mick Jagger, Keith Richards en Ron Wood alias The Rolling Stones. In een privéjet landde de rockband donderdag rond 18.30 uur bij het vliegveld Adolfo Suárez-Madrid (Barajas) waarna een veiligheidsprotocol in werking trad alsof de Paus of de Amerikaanse president naar de Spaanse hoofdstad waren gekomen.

Het is dan ook een hele happening natuurlijke want The Rolling Stones beginnen hun Europese tour op 1 juni in Madrid. De ‘SIXTY’ tour viert het zestigjarig (1962 opgericht) bestaan van de rockband en het zou wel eens de laatste wereldtour kunnen worden van Mick Jagger, Keith Richards en Ron Wood, het drietal dat overgebleven is na het overlijden van Charlie Watts.

Woensdagavond 1 juni om 20.30 uur zullen 45.000 Stones-fans het eerste SIXTY-concert in Europa kunnen beleven in het Wanda Metropolitano stadion van voetbalclub Atletico Madrid. Voor The Stones is het alweer de 24e keer dat ze in Spanje optreden en start de Europese tour, bestaande uit 14 concerten in juni en juli, in Spanje. 

The Rolling Stones komen ook naar Nederland waar ze op 13 juni de Johan Cruijff Arena in Amsterdam op het podium zullen staan. Ook België wordt bezocht op 11 juli in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Verder zijn er ook nog concerten in München (5 juni), Liverpool (9 juni), Bern (17 juni), Milaan (21 juni), Londen (25 juni en 3 juli), Wenen (15 juli), Lyon (19 juli), Parijs (23 juli), Gelsenkirchen (27 juli) en Stockholm (31 juli). Bekijk alle data HIER.

The Rolling Stones hebben in 46 jaar tijd 23 concerten gegeven in Spanje waarbij het laatste concert op 27 september 2017 was in het Estadio Olímpico in Barcelona. Het allereerste concert van The Stones vond plaats op 11 juni 1976 in de Plaza de Toros Monumental in Barcelona waarmee The Rolling Stones de eerste buitenlands popband was die na de dood van dictator Franco een optreden gaf in Spanje.

Ga naar de inhoud