Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (61)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (61)
Beeld: ingezonden

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (61)

Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Casa Rodriquillo wordt een B&B met in één van de bodegas een curiosawinkel, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven, in tekst en video.

Vorig weekend was denk ik wel een van de tofste weekenden uit ons leven. Na 2 en half jaar verbouwen en renoveren mochten we de eerste echte gasten ontvangen. Maar liefst 15 Spaanse gasten kwamen vrijdagavond aan bij onze Casa Rural; 8 volwassenen en 7 kindertjes van 2 tot 8 jaar. Ze waren erg onder de indruk van het huis. Mooi gerenoveerd met de oude details. Fijne ruime kamers en badkamers. Ze hadden speciaal voor de dorpsfeesten in Rodriguillo geboekt. Van tevoren waren we een beetje zenuwachtig hoe het zou lopen. Vooral het ontbijt voor zoveel mensen en tegelijk de winkel open tijdens de feesten, maar de zenuwen waren nergens voor nodig. Samen hebben we het ontbijt voorbereid en de gasten druppelden één voor één de ontbijtkamer binnen. Tom had het in het huis onder controle en Danielle in de winkel, het liep allemaal gesmeerd.

Wat wel heel erg mee hielp was dat de gasten super relaxt waren. Lieve kinderen, zonder gejengel en gezeur, leuk aan het spelen. Hier hebben we dan 2 en half jaar naar toe gewerkt en wat was het fijn om iedereen het zo gezellig te zien hebben. Ze hebben ons ook nog wat handige tips gegeven. Wij zijn namelijk niet zo bekend met hoe Spaanse mensen ontbijten, dus dat was heel fijn om te horen wat ze graag in de ochtend eten. Het ging dus allemaal zo relaxed dat we zelf ook van de dorpsfeesten hebben kunnen genieten en deze feesten waren zeer geslaagd. Gezellig veel mensen op de been en we boften met het weer. We hebben maar één regenbui gehad en die viel tijdens de siësta. Zaterdagavond hebben we lekker gedanst. Het feestcomité had een leuke DJ act ingehuurd: Me & The Reptiles. Lekkere dance muziek met af en toe live vioolmuziek.

Als afsluiting van de feesten hebben we op zondag tijdens de lunch met het hele dorp paella gegeten. Super grote paella pan op houtvuur. Ook dit was weer heel gezellig! Je kan je vast wel indenken dat we ondanks dat alles gesmeerd liep, behoorlijk moe waren. De dagen voor de komst van de gasten hebben we heel hard gewerkt om weer zoveel mogelijk af te krijgen. Direct na het weekend hebben we dan ook twee rustige dagen ingelast. Lekker een beetje gerommeld in huis en alleen maar dingen gedaan waar we zin in hadden. Tijd genomen om samen met Donja wat langer te wandelen. Danielle heeft koekjes gebakken en verder hebben we een beetje tv gekeken, overdag wat geslapen en uitgerust. Woensdag zijn we weer aan het werk gegaan en nu gaan we proberen om de laatste klusjes in huis zo snel mogelijk af te ronden. Veel kijkplezier met de nieuwe video, Saludos Tom y Danielle.

Ga naar de inhoud