Mercadona verrast iedereen met een goedkope maar goede anti verouderingscrème

SpanjeVandaag
Beeld: SpanjeVandaag

Mercadona verrast iedereen met een goedkope maar goede anti verouderingscrème

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Zo af en toe weet de Valenciaanse supermarktketen Mercadona de klanten te verrassen met nieuwe innovatieve producten. Dit keer gaat het echter niet om levensmiddelen maar om een anti verouderingscrème die bij de Mercadona veel goedkoper is dan in de parfumerieën. Het gaat om een revitaliserende crème van Alain welke in Granada wordt geproduceerd en in de normale parfumerieën verkocht wordt voor 60 euro maar bij de Mercadona voor slechts 5 euro.

De crème heeft als bestanddelen ribonucleïnezuur (RNA) en deoxyribonucleïnezuur (DNA) die het verouderingsproces blijken af te remmen, niet stoppen want ouder worden we allemaal natuurlijk. Deze crème wordt onder de naam Revitalizing de Alain voor 60 euro per pot verkocht in de traditionele parfumerieën in Spanje, niet bij drogisten want die bestaan niet in het land.

De producent is Alain Cosmetics die in Granada deze crème maakt. Het vreemde is echter dat zowel de 60 euro kostende crème en de Mercadona variant bij dezelfde producent vandaan komen. Het verschil is echter dat de Mercadona versie slechts 5 euro kost terwijl de duurdere versie voor 60 euro per pot verkocht wordt bij de parfumerieën.

In Mercadona heeft deze crème de naam Sisbela gekregen. Volgens de producent zit het verschil in de prijs in de afname van de parfumerieën en Mercadona waarbij de eerste kleine hoeveelheden koopt maar Mercadona met tienduizenden tegelijk de crèmes inkoopt en dus ook goedkoper kan inkopen en verkopen.

Op dit moment verkoopt Mercadona ongeveer 1.600 potten van de Sisbela anti verouderingscrème of revitaliserende crème per dag en stijgt dit aantal elke week weer. Voor de producent is dat goed nieuws want dit betekent meer omzet en wellicht nog lagere prijzen in de toekomst. Samen met de “aceite de oliva” of crème met olijfolie die voor 2 euro voor 2 potten verkocht worden, zijn het op dit moment de grootste verkopers.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.