Rechter geeft opdracht om het lichaam van kunstenaar Salvador Dalí op te graven voor vaderschapstest

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

GIRONA – Een rechter in Madrid heeft besloten het lichaam van Salvador Dalí uit zijn mausoleum in het Dalí museum in Figueres (Girona) te halen om zo een vaderschapstest te doen. Pilar Abel meent namelijk dat zij de dochter is van de beroemde Catalaanse kunstenaar maar dat moet bewezen worden. De vrouw wil erkend worden als dochter en daarvoor dient men een vaderschapstest te doen ofwel een DNA onderzoek.

Salvador Dalí overleed in januari 1989 en werd daarna begraven in zijn eigen museum in Figueres, provincie Girona. Daar ligt de wereldberoemde Catalaanse kunstenaar in een mausoleum waar jaarlijks miljoenen mensen naartoe gaan om hem de eer te bewijzen en zijn surrealistische kunst te bekijken. Waarschijnlijk heeft ook de in Girona wonende Pilar Abel dat meerdere keren gedaan om het graf van haar vader te bezoeken. Althans, zij meent dat Salvador haar vader is maar daar heeft ze niet genoeg bewijzen voor.

Volgens Pilar hadden haar moeder en Salvador Dalí een affaire toen deze voor een andere familie als kindermeisje werkte in de gemeente Cadaqués, waar Salvador Dalí samen met zijn muze en vrouw Gala woonde. Dit is echter nooit bewezen en ook nooit door de familie van Dalí erkend.

De Fundación Dalí wil dan ook in hoger beroep gaan tegen de beslissing van de rechter om het graf van Salvador te openen. Meer wilden de woordvoerders van de Dalí stichting niet kwijt over deze zaak want de advocaten zijn bezig met het hoger beroep en elke opmerking kan er een te veel zijn.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

4
Reageer op dit artikel

0 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.