Burgemeester opent de deur voor San Fermín feesten zonder stierenvechten in Pamplona

Pixabay
Beeld: Pixabay

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

PAMPLONA – Burgemeester Joseba Asiron van de stad Pamplona in Navarra heeft het debat over stierenvechten in zijn gemeente geopend door aan te geven dat hij wel iets ziet in de populaire San Fermín feesten, bekend vanwege het stierenrennen, maar dan zonder stierenvechten waar de stieren gedood worden.

De burgemeester van de politieke partij Bildu geeft aan dat het stierenrennen niet zal veranderen want dat is de kern van de San Fermín feesten. Een San Fermín zonder stieren op straat kan simpelweg niet. Maar hij opent wel de deur voor een mogelijk afschaffen van het stierenvechten tijdens de festiviteiten in de stad waardoor er dus geen stieren meer gedood zouden worden.

Mocht het ooit zover gaan komen dat er geen stierengevechten meer gaan plaatsvinden in Pamplona, dan is dat pas vanaf 2020 want dit is iets wat men niet op korte termijn kan beslissen. Het mogelijkerwijs afschaffen van het stierenvechten in Pamplona zal waarschijnlijk iets zijn voor de volgende gemeenteraad aangezien er in 2020 gemeenteverkiezingen zijn.

De huidige burgemeester ziet het stierenrennen (encierros) als iets cultureels en essentieels voor de wellicht wel bekendste feesten van Spanje. Hij meent echter wel dat het stierenvechten (corridas) zijn beste tijd heeft gehad in Pamplona en meent dat de San Fermínfeesten makkelijk zonder het doden van stieren kunnen bestaan.

Er zijn nog geen beslissingen genomen maar wat de burgemeester wel voor elkaar heeft gekregen is een sociaal debat, in zijn eigen gemeente, tussen de voor- en tegenstanders en in bijna heel Spanje.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

4
Reageer op dit artikel

4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Wizza

Die man verdient een medaille!

Anneke

Helemaal mee eens Lucy, hoe eerder hoe liever maar inderdaad, arms beesten die deze gruwelijke marteling nog moeten ondergaan.

Hugo

Arme stieren die dit en volgend jaar nog moeten sterven,zoals op het einde van
een oorlog waar nog velen moeten sneuvelen.

Lucy

Het is een begin……….. het zal vast wel een keer goedkomen en hopelijk zo snel mogelijk.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.