Burgemeester opent de deur voor San Fermín feesten zonder stierenvechten in Pamplona

Pixabay
Beeld: Pixabay

Burgemeester opent de deur voor San Fermín feesten zonder stierenvechten in Pamplona

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PAMPLONA – Burgemeester Joseba Asiron van de stad Pamplona in Navarra heeft het debat over stierenvechten in zijn gemeente geopend door aan te geven dat hij wel iets ziet in de populaire San Fermín feesten, bekend vanwege het stierenrennen, maar dan zonder stierenvechten waar de stieren gedood worden.

De burgemeester van de politieke partij Bildu geeft aan dat het stierenrennen niet zal veranderen want dat is de kern van de San Fermín feesten. Een San Fermín zonder stieren op straat kan simpelweg niet. Maar hij opent wel de deur voor een mogelijk afschaffen van het stierenvechten tijdens de festiviteiten in de stad waardoor er dus geen stieren meer gedood zouden worden.

Mocht het ooit zover gaan komen dat er geen stierengevechten meer gaan plaatsvinden in Pamplona, dan is dat pas vanaf 2020 want dit is iets wat men niet op korte termijn kan beslissen. Het mogelijkerwijs afschaffen van het stierenvechten in Pamplona zal waarschijnlijk iets zijn voor de volgende gemeenteraad aangezien er in 2020 gemeenteverkiezingen zijn.

De huidige burgemeester ziet het stierenrennen (encierros) als iets cultureels en essentieels voor de wellicht wel bekendste feesten van Spanje. Hij meent echter wel dat het stierenvechten (corridas) zijn beste tijd heeft gehad in Pamplona en meent dat de San Fermínfeesten makkelijk zonder het doden van stieren kunnen bestaan.

Er zijn nog geen beslissingen genomen maar wat de burgemeester wel voor elkaar heeft gekregen is een sociaal debat, in zijn eigen gemeente, tussen de voor- en tegenstanders en in bijna heel Spanje.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.