skip to Main Content
Bosbrand Tarragona legt 6.500 ha natuur in de as met 45 evacuees (UPDATE)
Bomberos de Generalitat / Twitter

Bosbrand Tarragona legt 6.500 ha natuur in de as met 45 evacuees (UPDATE)

TARRAGONA – De natuur- en bosbrand in het gebied Ribera d’Ebre in het zuiden van Tarragona is nog lang niet onder controle. Inmiddels heeft de vlammenzee 4.000 6.500 hectare natuur in de as gelegd, zijn er honderden geiten en lammeren die vastzaten in schuren in het vuur om het leven gekomen en zijn er 45 personen geëvacueerd.  

De bosbrand in Tarragona is de ergste van de afgelopen 20 jaar in Catalonië waarbij er op het moment van schrijven 4.000 6.500 hectare natuur verwoest is maar er in de kranten gesproken wordt over mogelijk 20.000 hectare natuur die verwoest kan worden door de vlammenzee. De brand is inmiddels ook de provincie Lerida binnengedrongen.

Er wordt door meer dan 580 professionals gewerkt om de brand te blussen en verdere verspreiding van de natuur- en bosbrand te voorkomen. Er zijn bij het bluswerk 90 voertuigen betrokken en 11 vliegtuigen en helikopters die vanuit de lucht het vuur bestrijden.

Naast de 350 brandweerlieden van de Catalaanse brandweer (Bomberos de la Generalitat) zijn er ook 230 militairen van het Spaanse leger en de speciale Unidad Militar de Emergencias (UME) aan het werk gegaan met 65 voertuigen en een blushelikopter.

Vanwege de brand zijn de volgende wegen afgesloten voor al het verkeer:

  • T-714: La Torre de l’Espanyol – Cabacés
  • T-2237: Vinebre – La Palma d’Ebre
  • T-703: La Palma d’Ebre tot de C-233
  • C-233: Bovera – Flix
  • C-12: Maials – Flix

Er zijn voor de zekerheid 37 personen in Flix geevacueerd, 4 inwoners in La Palma d’Ebre en 4 inwoners in Bovera. Het vuur heeft er ook voor gezorgd dat er elektriciteitsmasten beschadigt zijn en diverse woningen geen stroom hebben.

UPDATE: De brandweer heeft vrijdagmiddag gezegd dat zij 80% van het gebied waar de natuur- en bosbrand woedt gestabiliseerd heeft wat niet wil zeggen dat de brand onder controle is. Er is 6.500 hectare natuur verwoest en men maakt zich nu met name zorgen om het noordelijke deel wat 20% van het getroffen gebied is. Ondertussen is er meer hulp gekomen uit andere regio’s zoals Valencia en Castilla-La Mancha.

Andere brand

Ondertussen was er in ongeveer dezelfde omgeving een andere bosbrand ontstaan die inmiddels onder controle is. Deze nieuwe natuur- en bosbrand ontstond op ongeveer 10 kilometer afstand van La Torre de l’Espanyol in de Terra Alta regio in de gemeente La Fatarella.

Deze brand werd donderdagmiddag om 15.26 uur opgemerkt waarbij er meteen tientallen brandweerlieden naar het gebied gingen en gelukkig de brand snel onder controle konden krijgen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Donderdagmorgen vertrokken na een verblijf van 3 maanden op El Templo del sol camping. 30 km onder Taragonna . Kreeg al appjes van vrienden over de brand. Gekeken op spanjevandaag en zag dat wij er geen last van hadden terug. Wel voor een paar weken terug daar gereden om de natuur en de windmolens te bekijken. Zonde deze brand want de natuur is erg mooi. In Nederland werdt de kerncentrale genoemd in de krant en op het puntje van het strand kunnen we deze zien. Ik vond dat wel een beetje beangstigend.
    Bedankt voor het nieuws van Spanje.
    Yvonne de koning. 66 jaar.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken