Bosbrand Tarragona legt 6.500 ha natuur in de as met 45 evacuees (UPDATE)

Bosbrand Tarragona legt 4.000 ha natuur in de as met 45 evacuees
Beeld: Bomberos de Generalitat / Twitter

Bosbrand Tarragona legt 6.500 ha natuur in de as met 45 evacuees (UPDATE)

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – De natuur- en bosbrand in het gebied Ribera d’Ebre in het zuiden van Tarragona is nog lang niet onder controle. Inmiddels heeft de vlammenzee 4.000 6.500 hectare natuur in de as gelegd, zijn er honderden geiten en lammeren die vastzaten in schuren in het vuur om het leven gekomen en zijn er 45 personen geëvacueerd.  

De bosbrand in Tarragona is de ergste van de afgelopen 20 jaar in Catalonië waarbij er op het moment van schrijven 4.000 6.500 hectare natuur verwoest is maar er in de kranten gesproken wordt over mogelijk 20.000 hectare natuur die verwoest kan worden door de vlammenzee. De brand is inmiddels ook de provincie Lerida binnengedrongen.

Er wordt door meer dan 580 professionals gewerkt om de brand te blussen en verdere verspreiding van de natuur- en bosbrand te voorkomen. Er zijn bij het bluswerk 90 voertuigen betrokken en 11 vliegtuigen en helikopters die vanuit de lucht het vuur bestrijden.

Naast de 350 brandweerlieden van de Catalaanse brandweer (Bomberos de la Generalitat) zijn er ook 230 militairen van het Spaanse leger en de speciale Unidad Militar de Emergencias (UME) aan het werk gegaan met 65 voertuigen en een blushelikopter.

Vanwege de brand zijn de volgende wegen afgesloten voor al het verkeer:

  • T-714: La Torre de l’Espanyol – Cabacés
  • T-2237: Vinebre – La Palma d’Ebre
  • T-703: La Palma d’Ebre tot de C-233
  • C-233: Bovera – Flix
  • C-12: Maials – Flix

Er zijn voor de zekerheid 37 personen in Flix geevacueerd, 4 inwoners in La Palma d’Ebre en 4 inwoners in Bovera. Het vuur heeft er ook voor gezorgd dat er elektriciteitsmasten beschadigt zijn en diverse woningen geen stroom hebben.

UPDATE: De brandweer heeft vrijdagmiddag gezegd dat zij 80% van het gebied waar de natuur- en bosbrand woedt gestabiliseerd heeft wat niet wil zeggen dat de brand onder controle is. Er is 6.500 hectare natuur verwoest en men maakt zich nu met name zorgen om het noordelijke deel wat 20% van het getroffen gebied is. Ondertussen is er meer hulp gekomen uit andere regio’s zoals Valencia en Castilla-La Mancha.

Andere brand

Ondertussen was er in ongeveer dezelfde omgeving een andere bosbrand ontstaan die inmiddels onder controle is. Deze nieuwe natuur- en bosbrand ontstond op ongeveer 10 kilometer afstand van La Torre de l’Espanyol in de Terra Alta regio in de gemeente La Fatarella.

Deze brand werd donderdagmiddag om 15.26 uur opgemerkt waarbij er meteen tientallen brandweerlieden naar het gebied gingen en gelukkig de brand snel onder controle konden krijgen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.