400 regenboog-vlaggen uit protest in dorp Málaga

400 regenboog-vlaggen uit protest in dorp Málaga
Beeld: Twitter

400 regenboog-vlaggen uit protest in dorp Málaga

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Een dorp in het achterland van de provincie Málaga heeft de landelijke en internationale pers weten te bereiken met een ludieke protestactie van de inwoners. De hoofdrol speelt een regenboogvlag die de gemeente voor het derde jaar aan de gevel van het gemeentehuis op wilde hangen. Dit jaar moest de burgemeester deze vlag ter ere van de Día del Orgullo LGTB+ (Gay Pride) weghalen omdat 3 inwoners geklaagd hadden.

28 juni staat wereldwijd in het teken van de ‘Día Internacional del Orgullo LGBT’ en veel gemeenten en instanties willen hun steun geven door een regenboogvlag op te hangen. Maar sinds de Catalaanse problematiek en de onafhankelijkheidsvlaggen en andere niet-officiële vlaggen is het niet meer toegestaan om vlaggen anders dan die van o.a. de autonome regio, Spanje en/of de EU bij officiële gebouwen op te hangen.

Drie inwoners van het 4.218 inwoners tellende dorp Villanueva de Algaidas in de provincie Málaga hebben dit jaar geklaagd over de regenboogvlag die de gemeente voor het derde opeenvolgende jaar aan de gevel hing. De burgemeester werd door de politie opgedragen deze vlag te verwijderen omdat er klachten waren.

Het dorp bleef echter niet lang zonder de regenboogvlag zitten. Wat slechts één vlag had moeten zijn is uitgegroeid tot meer dan 400 regenboogvlaggen. Enkele initiatiefnemers hebben deze honderden vlaggen gratis weggegeven aan de inwoners en maar liefst 400 van hen hingen deze vlaggen aan de ramen, balkons, terrassen en waar mogelijk.

Het hele dorp is dus nu volgehangen met regenboogvlaggen die met de witte gevels van de huizen  voor veel kleur zorgen in het dorp. De initiatiefnemers en de burgemeester zijn blij verrast door de meer dan spontane steun van de inwoners.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.