Cruiseschepen voorlopig niet welkom in Spaanse havens

Cruiseschepen voorlopig niet welkom in Spaanse havens
Beeld: 123rf

Cruiseschepen voorlopig niet welkom in Spaanse havens

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Op zaterdag heeft het Ministerie van Transport in een artikel in de Staatscourant BOE bekend gemaakt dat cruiseschepen voorlopig niet welkom zijn in Spaanse havens. Het gaat om de ‘buques de pasaje tipo crucero’ ofwel cruiseschepen die normaal gesproken in veel havens zoals Barcelona, Palma (Mallorca), Las Palmas de Gran Canaria, Valencia of Málaga te zien zijn en miljoenen toeristen brengen.

In 2019 kwamen er bijna 11 miljoen toeristen via cruiseschepen naar Spanje. In Barcelona waren dat 3,1 miljoen toeristen, op de Balearen eilanden 2,8 miljoen, in de haven van Las Palmas de Gran Canaria 2,4 miljoen en in Santa Cruz de Tenerife iets meer dan 1 miljoen toeristen.

Maar de corona-crisis heeft ervoor gezorgd dat het cruiseschiptoerisme compleet stil is komen te liggen. Tijdens de noodtoestand waren cruiseschepen in Spanje al niet welkom en nu sinds 21 juni de grenzen weer open zijn (of eigenlijk nu er geen grenscontroles meer zijn) op land, bij vliegvelden en havens zouden cruiseschip passagiers uit EU- en Schengenlanden weer het land binnen mogen komen.

Maar de regering heeft deze zaterdag de BOE-A-2020-6847 geplaatst waarin duidelijk staat dat cruiseschepen nog steeds niet welkom zijn in de Spaanse havens. Het opvallende is dat er geen einddatum bij vermeld staat en slechts de opmerking ‘hasta la finalización de la situación de crisis sanitaria’ ofwel tot het einde van de gezondheidscrisis.

Vanaf 1 juli gaan de grenzen in de Europese Unie open voor reizigers van buiten de EU maar niet alle landen zijn welkom in de EU-landen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.