Zwemverbod strand Costa Dorada vanwege aanwezigheid haaien

Zwemverbod strand Costa Dorada vanwege aanwezigheid haaien
Beeld: 123rf

Zwemverbod strand Costa Dorada vanwege aanwezigheid haaien

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Op zondag heeft de politie in samenwerking met de strandwachten het Playa del Arenal strand in de kustplaats L’Hospitalet de l’Infant aan de Costa Dorada ontruimd. Dat wil zeggen dat er gedurende enige tijd rond het middaguur een zwemverbod was omdat in de zee twee haaien waren gesignaleerd.

Diverse zwemmers en strandgangers hadden samen met een strandwacht twee haaien vlakbij de kust zien zwemmen en dus werd er groot alarm geslagen. Iedereen werd de zee uitgehaald en niemand mocht de Middellandse Zee meer in. De rode vlag werd gehesen en vanaf land en het water werd gezocht naar de aanwezige haaien.

Het gaat waarschijnlijk om twee exemplaren van de grote Blauwe Haai, in het Spaans tintoreras genoemd. Deze haaien komen veel voor in de Middellandse zee en als haaien gezien worden zijn het bijna altijd deze soort die op zich niet gevaarlijk is voor de mens. 

Toen de haaien verder van de kust zwommen en ze niet meer werden gezien kon men weer gaan zwemmen. Dat gebeurde enkele uren nadat de haaien werden gespot en iedereen de zee moest verlaten. Op dat moment en omdat het zondag was, was het erg druk op het strand met families.

Ga naar de inhoud