Search
menu
Search

Buitenlandse toerist Mallorca aangehouden voor wurgpoging met telefoon oplaadkabel

Buitenlandse toerist Mallorca aangehouden voor wurgpoging met telefoon oplaadkabel
Beeld: @guardiacivil / twitter

Buitenlandse toerist Mallorca aangehouden voor wurgpoging met telefoon oplaadkabel

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Vorige week vrijdagochtend heeft de Guardia Civil op Mallorca een 57-jarige buitenlandse toerist aangehouden. De man wordt verdacht van poging tot wurging van zijn 60-jarige partner in een woning in Santa Maria, waar ze logeerden bij een vriendin tijdens hun vakantie. Na enkele uren werd hij voor de rechtbank gebracht, waar hij werd vrijgelaten onder de voorwaarde dat hij geen contact mag opnemen met het slachtoffer. De terugreis naar hun thuisland moest op gescheiden vluchten plaatsvinden.

Volgens officiële bronnen gebeurde het voorval op de avond van donderdag 22 juni. Het Australische stel dat een rondreis door Spanje op hun vakantieplanning had staan, was enkele dagen eerder op het Baleareneiland aangekomen. Ze verbleven bij een vriendin die in Santa Maria woont. De man had die middag behoorlijk veel alcohol genuttigd, een hoeveelheid die tijdens het diner verder opliep. Toch leek alles vrij normaal te verlopen. Echter, toen de huiseigenaresse een sigaret opstak en het slachtoffer haar om een sigaret vroeg, sloeg de sfeer om. De man werd furieus, omdat hij volgens haar ‘het niet kan uitstaan als ze rookt’. 

Na dit incident trok de man zich terug in zijn kamer en werd hij later vergezeld door zijn partner. Eenmaal in de kamer met twee bedden, nam ieder een eigen bed. Dit zinde de man niet, waarna hij zijn partner begon te beledigen en haar tegen de muur duwde. Hij probeerde haar vervolgens met zijn handen te verstikken. De ophef maakte de eigenaresse van het huis wakker, die de deur opende en de vrouw in shock vond. Maar ze verzekerde dat er niets aan de hand was. Minuten later hervatte de man zijn aanval, ditmaal probeerde hij haar te wurgen met de oplaadkabel van zijn mobiele telefoon, terwijl hij bleef zeggen dat hij haar ging doden.

De verdachte probeerde na het voorval te vluchten in de gehuurde auto, maar de huiseigenaresse waarschuwde de Guardia Civil van Pont d’Inca, die hem kort daarna wist te arresteren. Enkele uren later werd hij voorgeleid bij het gerecht van de wacht voor huiselijk geweld, waar de rechtelijke instantie zijn vrijlating beval met een omgangsverbod ten aanzien van zijn partner. Ondanks dat ze gepland hadden deze week naar Bilbao te vliegen, vlogen ze apart terug naar hun thuisland. Voor de rechtbank verklaarde de vrouw dat de man, met wie ze een jaar een relatie had, haar meerdere keren had mishandeld in Australië.

Ga naar de inhoud