Bosbrand in Tarragona: verkeerschaos, evacuatie camping en onderbreking hoge snelheidstreinen

Bosbrand in Tarragona: verkeerschaos, evacuatie camping en onderbreking hoge snelheidstreinen
Beeld: @bomberscat / X

Bosbrand in Tarragona: verkeerschaos, evacuatie camping en onderbreking hoge snelheidstreinen

Een natuur- en bosbrand in de buurt van Montblanc in de provincie Tarragona, heeft donderdagmiddag tot grote chaos geleid. De brand, die begon na een brand in ewn touringcar op de N-240, verspreidde zich snel door de droge omstandigheden en dwong de evacuatie van een nabijgelegen camping en de onderbreking van de hoge snelheidstreinverbindingen.

De brand ontstond rond 16:20 uur na een brand bij een touringcar zonder passagiers op de N-240 ter hoogte van het dorp Montblanc. De droge omstandigheden en de wind zorgden ervoor dat de vlammen zich razendsnel verspreidden, waardoor een groot gebied in brand stond.

De brand bereikte snel de nabijgelegen Camping Montblanc Park, wat leidde tot een grootschalige evacuatie van de kampeerders. De politie en de brandweer werkten samen om alle mensen veilig te evacueren. Gelukkig vielen er geen gewonden bij de brand, en er is nog geennschade gemeld op de camping.

De N-240 was afgesloten tussen de kilometerpunten 34 en 36 in beide richtingen vanwege de brand. Dit leidde tot ernstige verkeersproblemen in de omgeving, met lange files en vertragingen. De weg bleef lange tijd afgesloten en de autoriteiten waarschuwden weggebruikers om alternatieve routes te nemen.

De brand heeft ook grote gevolgen gehad voor de treinverbindingen in de provincie Tarragona. De hoge snelheidstreinen (AVE, Avlo, Irio en Ouigo) werden stilgelegd vanwege de rook en het risico van brandoverdracht naar de spoorwegen. Dit leidde tot vertragingen en annuleringen van treinen die tussen Madrid, Barcelona en andere steden in Spanje reizen. Sommige reizigers zaten vast op stations in Madrid, Lleida en Zaragoza, terwijl ze wachtten op de heropening van de spoorwegen.

Ga naar de inhoud