Ken jij de hoogste weg van Spanje al?

Ken jij de hoogste weg van Spanje al?
Beeld: Ayuntamiento

Ken jij de hoogste weg van Spanje al?

Er zijn duizenden interessante wegen te vinden in Spanje, maar sommige zijn spectaculair om te rijden. Een van die wegen is de hoogst gelegen weg van Spanje, gelegen in het zuiden van het Spaanse vasteland. Maar waar kun je deze adembenemende weg zelf beleven en over hoeveel meter hebben we het eigenlijk?

De hoogste weg van Spanje bevindt zich in de Sierra Nevada, in Andalusië. Deze weg staat bekend als de Veleta-weg en loopt tot een hoogte van ongeveer 3380 meter boven zeeniveau. De A-395 is een uitdaging voor elke automobilist of motorrijder.

Op de vierde hoogste berg van Spanje slingert deze spectaculaire route zich door het berglandschap, waarbij je onderweg kunt genieten van prachtige uitzichten over groene valleien en besneeuwde toppen.

Wanneer je op een weg als de Pico Veleta komt, moet je extra aandacht besteden aan de weg en elke stressvolle situatie vermijden. De kronkelende weg met veel bochten en hellingen kan voor zenuwen zorgen, maar het belangrijkste is om kalm te blijven en voorzichtig te rijden.

Gezien de scherpe bochten en steile hellingen is het essentieel om je snelheid aan te passen. Het is belangrijk om langzaam te rijden en het voertuig onder controle te houden, vooral omdat de remcapaciteit kan worden beïnvloed naarmate je hoger komt.

Naarmate je hoger komt, kunnen de weersomstandigheden drastisch veranderen. Zowel in de winter als in de zomer is het belangrijk om je goed voor te bereiden op de mogelijke veranderingen in het weer.

Ondanks de uitdagingen biedt de Pico Veleta-route prachtige uitzichten over de Sierra Nevada. Onderweg kun je genieten van groene valleien, besneeuwde toppen en in helder weer zelfs de Middellandse Zee.

Ga naar de inhoud