Noodweer in Barcelona en delen van Catalonië

Noodweer in Barcelona en delen van Catalonië
Beeld: La Vanguardia

Noodweer in Barcelona en delen van Catalonië

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Ook in Spanje komt na zonneschijn wel eens de regen en zaterdag was het zover in Barcelona en delen van Catalonië. Een enorme regenval zorgde voor wegen die blank stonden, pleinen die onderliepen, het auto- en treinverkeer dat problemen had en het vliegveld van Barcelona dat vanwege de enorme regenval vliegtuigen in de lucht moest houden.

Het waren de regio’s Vallès Oriental en Occidental in el Barcelonès en de Baix Llobregat waar men net zoals in het centrum van Barcelona het meeste te maken had met de storm . Deze regenval kwam voor velen als onverwacht al was de kans op regen voorspeld.

Uiteindelijk werd er 42 liter water per m2 geregistreerd in het centrum van Barcelona en was er ook veel wind met snelheden van 55 km/uur. Veel straten in Barcelona stonden dan ook blank omdat ze de enorme hoeveelheden niet aankonden.

Op het vliegveld van Barcelona-El Prat had men veel problemen want naast de staking van het Iberia grondpersoneel zorgde de enorme regenval ook voor lekkende daken en veel water in de ontvangst- en vertrekhallen. Het slechte weer zorgde er ook voor dat de vliegtuigen niet normaal konden opstijgen en dat naderende vliegtuigen moesten blijven rondcirkelen totdat de storm voorbij was.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.