Search
menu
Search

Noodweer in Barcelona en delen van Catalonië

Oeps ... foto ontbreekt!

Noodweer in Barcelona en delen van Catalonië

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Ook in Spanje komt na zonneschijn wel eens de regen en zaterdag was het zover in Barcelona en delen van Catalonië. Een enorme regenval zorgde voor wegen die blank stonden, pleinen die onderliepen, het auto- en treinverkeer dat problemen had en het vliegveld van Barcelona dat vanwege de enorme regenval vliegtuigen in de lucht moest houden.

Het waren de regio’s Vallès Oriental en Occidental in el Barcelonès en de Baix Llobregat waar men net zoals in het centrum van Barcelona het meeste te maken had met de storm. Deze regenval kwam voor velen als onverwacht al was de kans op regen voorspeld.

Uiteindelijk werd er 42 liter water per m2 geregistreerd in het centrum van Barcelona en was er ook veel wind met snelheden van 55 km/uur. Veel straten in Barcelona stonden dan ook blank omdat ze de enorme hoeveelheden niet aankonden.

Op het vliegveld van Barcelona-El Prat had men veel problemen want naast de staking van het Iberia grondpersoneel zorgde de enorme regenval ook voor lekkende daken en veel water in de ontvangst- en vertrekhallen. Het slechte weer zorgde er ook voor dat de vliegtuigen niet normaal konden opstijgen en dat naderende vliegtuigen moesten blijven rondcirkelen totdat de storm voorbij was.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?