Leo Messi en de nieuwgeboren jongens in Catalonië

Leo Messi en de nieuwgeboren jongens in Catalonië
Beeld: Twitter

Leo Messi en de nieuwgeboren jongens in Catalonië

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Dat de 33-jarige Argentijnse sterspeler van FC Barcelona Lionel (Leo) Messi heer en meester is op de Spaanse en internationale voetbalvelden is bekend maar dat Leo ook zoveel grip heeft op de Catalaanse ouders was niet bekend. Doelpunt na doelpunt en record na record laat Messi van zich horen en daar zijn veel voetbalsupporters van Barça zo blij mee dat ze hun nieuwgeboren zonen Leo noemen.

Lionel Andrés Messi Cuccittini wordt meer omschreven als Leo Messi maar hij wordt ook wel ‘La Pulga’ (de vlo), Messias en Messidona (Messi-Maradona) genoemd. Maar Leo is ook de naam die veel Catalaanse ouders kiezen voor hun nieuwgeboren zoons. Marc is nog steeds de meest gekozen jongensnaam maar Leo heeft een tweede plaats weten te veroveren.

Volgens het Catalaanse Instituut voor de Statistieken (IDESCAT) werden er vorig jaar 500 jongens geboren die de naam Leo kregen wat 8,22% is van het totaal aantal nieuwgeboren kinderen in 2019. 

Leo Messi debuteerde in 2004 in het eerste elftal van FC Barcelona. Op dat moment waren er maar 11 jongens met de naam Leo in Catalonië. In 2009 wist Leo ervoor te zorgen dat er 117 Leo’s bijkwamen in Catalonië. In 2015, het jaar dat er drie titels werden gewonnen, kwamen er 454 nieuwe Leo’s bij.

In 2018 kwamen er volgens de gegevens 459 Leo’s bij in Catalonië wat toen goed was voor een 10e plaats op de lijst. In 2019 is het aantal nieuwe Leo’s gestegen met 500 jongens terwijl er 622 jongens bijkwamen met de naam Marc, 461 met de naam Àlex en opvallend 456 jongens met de naam Jan!

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.