Spaanse regering presenteert tolkortingen op de AP-9 snelweg in Galicië

Spaanse regering presenteert tolkortingen op de AP-9 snelweg in Galicië
Beeld: AP-9 bij Vigo / Wikimedia

Spaanse regering presenteert tolkortingen op de AP-9 snelweg in Galicië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 6 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTIAGO DE COMPOSTELA – De Spaanse regering heeft een speciaal kortingsplan met tolbonussen gepresenteerd voor automobilisten die veel gebruik maken van de AP-9 snelweg in Galicië. Deze tolweg staat bekend als een van de duurste van het land en de huidige beheerders hebben nog tot 2048 het beheer over deze snelweg wanneer de 75-jarige concessie afloopt. Om de reizigers tegemoet te komen heeft de regering nu een speciaal plan gepresenteerd waardoor de automobilisten veel minder gaan betalen.

De Spaanse regering gaat tot het jaar 2048 wanneer de concessie afloopt meer dan een derde van de tolkosten betalen voor de automobilisten. Daar is een bedrag van 2,3 miljard euro voor uitgetrokken waardoor meer dan 15 miljoen trajecten per jaar goedkoper zullen worden voor de automobilisten in Galicië.

De AP-9 is 219,6 kilometer lang en verbindt de steden Ferrol in de provincie A Coruña met Tui in de provincie Pontevedra. Jaarlijks zijn er circa 95,3 miljoen trajecten of verkeersbewegingen op deze tolweg waarvan het overgrote merendeel personenwagens of licht verkeer (vehículos ligeros). 

De speciale tolbonussen of kortingen gaan waarschijnlijk begin augustus al van start waarbij deze zullen gelden voor automobilisten die betalen met telepeaje (tolbadge ook wel ViaT genoemd). Als automobilisten binnen 24 uur hetzelfde traject heen en terug rijden, is de terugreis naar de oorspronkelijke plaats van vertrek gratis. Maakt een automobilist meer dan 20 dezelfde reizen per maand dan krijgt hij/zij 20 procent extra korting.

In deze PDF staan enkele voorbeelden van berekeningen. Zo is te lezen dat iemand die van A Coruña elke zaterdag (8x keer per maand heen/terug) naar het strand van Ferrol reist 19,60 euro zal besparen per maand want in plaats van 39,20 euro zal hij/zij 19,60 gaan betalen. Iemand die woont in A Coruña en 20 keer op en neer rijdt voor werk naar Santiago de Compostela zal per maand 133 euro besparen want in plaats van 245 euro zal hij/zij 112 euro gaan betalen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.