De Ciudad de las Artes in Valencia wordt overgenomen door Star Wars

De Ciudad de las Artes in Valencia wordt overgenomen door Star Wars
Beeld: Legion 501

De Ciudad de las Artes in Valencia wordt overgenomen door Star Wars

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Als je in oktober 2022 in Valencia of omgeving bent en een fan bent van Star Wars, dan moet je zeker naar de Ciutat de les Arts i les Ciències gaan waar op 22 oktober de XII editie van de ‘Training Day’ van het Legion 501 plaatsvindt. De Legion 501 wordt omschreven als de Spanish Garrison van Star Wars en bestaat uit fans die zich verkleden als personages uit de films en daarmee goede doelen steunen. 

Het lijkt net echt als je de deelnemers van Legion 501 ziet want de kostuums die ze dragen zijn precies zoals in de films van George Lucas. In feite gaat het om een eerbetoon aan de Star Wars films maar het is ook uitgegroeid tot een sociaal evenement waarbij geld verzameld wordt voor goede doelen.

Op 22 oktober zal de futuristische Ciutat de les Arts i les Ciències in Valencia in het teken staan van Star Wars. Bezoekers kunnen hun Training Day bekijken waarbij er parades zijn en sommige scenes uit de films nagebootst worden. Verder is het mogelijk om selfies te maken met de personages zoals Darth Vader, Chembaca, Luke Skywalker, Obi Wan Kenobi, Han Solo, Leia Organa en de bekende wit geklede stormtroopers.

Ga naar de inhoud